Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké dno vytvořit ancistrusum

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat na názor anebo radu zda je vhodné vytvořit pro ancistruse dno z jemného písku???A na něj rozházet třeba na určitá místa oblázky?Mám Ancs.Mnohoostné.Zlaté i tmavé.Již to budou asi 3 roky.Mají se u nás dobře..Rozmnožují se jak o život :D.S nimi akvárko zdílí ještě další rybky.Mám povrch z černobílého štěrku nebo spíše kamínků o velikosti 1-2 cm.Ale viděla jsem na youtube zařízené akvárko kde měl pán krásně béžové dno z jemného písku a v pravém i levém rohu hromadu oblázku a štěrku a v nich rostlinky a pár kmenů jinak všude jen ten písek.A vypadalo to opravdu dobře.Tak mě napadlo udělat něco podobného..A zanechat jim i jejich rozmnožovací baráček.Ale jde mi právě o to,že pokud ta větší plocha bude jen z písku zda jim to bude vyhovovat:))??Ancs.se pohybují právě po povrchu kde se můžou přisát.Tak nevím ?Děkuji moc za odověď :)

Předmět Autor Datum
Pokiaľ majú korene a kamene, myslím, že nevadí piesčité dno. Ja mám tiež dno z piesku a jemného štrk… nový
perenquen 03.03.2016 16:48
perenquen
Hlavní je nemít v akváriu žádné ostré kamínky typu - drtě! Což nejspíš máš podle popisu. Jeho nevýho… poslední
David Dizzer 26.03.2016 15:20
David Dizzer

Pokiaľ majú korene a kamene, myslím, že nevadí piesčité dno. Ja mám tiež dno z piesku a jemného štrku. Je pravda, že môj ancistrus na tom dne býva spravidla len keď je tam napadané krmivo, väčšinu zvyšného času trávi na dreve alebo kameňoch.

Hlavní je nemít v akváriu žádné ostré kamínky typu - drtě! Což nejspíš máš podle popisu. Jeho nevýhodou nejsou jen ostré hrany, ale absolutně nekvalitní složení. Obsahují vápnenec, který se rozpouští do vody a zvyšuje tím pH, tím pádem celkově nemáš šanci zajistit nějaké normální živiny pro rostliny... Nejlepší je vyměnit za Říční písek!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru