Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozpad ploutví

Zdravím.. byl jsem požádán o radu od sousedovo syna, bohužel si moc nevím rady. V akváriu 50x35x25 - cca 40 litrů je zhruba 25 pavích ok a u několika se objevil rozpad ploutví v různém stadiu. Dva samci už nepřežili a někteří další nevypadají o moc líp. Nicméně je tam pár zdravě vypadajících. Byla aplikována Esha exit a Esha 2000. Je možné aplikovat ještě teď Bactopur ? Zdravě vypadající kusy asi nemá smysl odlovovat, nebo ano ? Ty nejhůře vypadající pryč ? Příčinou podle mě mohla být přerybněnost a nedostatečná filtrace. Objednán filtr Bio Filtr F 25 a bude přidán i vzduchovací kamínek. Rádi bychom zachránili co nejvíc ryb. Jak byste postupovali vy ? Za účast děkuji. Tom

Předmět Autor Datum
Rozpad ploutví u živorodek, respektive pavích očech bývá většinou i tím, že jsou s jinými obvyvateli… poslední
David Dizzer 26.03.2016 15:15
David Dizzer

Rozpad ploutví u živorodek, respektive pavích očech bývá většinou i tím, že jsou s jinými obvyvateli, kteří ploutvičky pavím očkám okusují. Patří tam hlavně parmičky.
Co může být dalším důvodem, je nedostatečná výživa z krmení nebo příliš mnoho bakteriálních a ostatních přebytečných živin v akváriu, hlavně na jeho dně, kde živorodky v noci odpočívají. Posledním důvodem mohou být ostré kamínky na dně akvária.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru