Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zařízení 200l akva

Dobrý den, chtěl bych si založit akvárium 100x40x50 200l. Mám malé akva s živorodkama několik let a množí se to pořád jak havěť. Chtěl bych proto akva pro nějakou dlouhověkou rybu, která by mohla žít samostatně, nebo v malém nízkorozmnožovacím počtu. Jelikož nemám zkušenosti s většími akvárii, jestli by jste mi poradili, abych nekoupil věci nahov*no :-D .

Akvárium mám vyhlídnuté http://1url.cz/dtu0M filtr http://1url.cz/Dtu0z topítko http://1url.cz/Utu0K písek 0,3mm a zářivky jsou u akva na výběr 2x/4x 30W / 39W. Aktuálně pozadí žádné nemám, tak nevím které je praktičtější jestli nalepit černou zezadu, nebo se mi líbí skládací http://1url.cz/Vtu0r , ale ta 2x cena jak prase za umělotinu.

Co se týče představy ryb, tak z prvu mě zaujal čtverzubec (lineatus/fahaka), ale problém je, kde ho sehnat. Potom jelikož jsem rybář a mám rád naše sladkovodní ryby tak mi padl do oka pakeříkovec dvoupásý, ale ryba to je pouze u dna a tak jestli by se dala k ní dala přidat i ryba do prostřed, samostatnou, nebo v páru aby nestrádala a byla také v rozmezí 5-15 let. Na vzhledu mi ani tak nezáleží, jen si k těm 1-3letým rybkám neudělám takový vztah. Takže jestli by jste mi poradili 1-4 ryby splňující tento požadavek. Zatím o tom pouze uvažuji, takže jsem ochoten se i přizpůsobit jiným návrhům.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny