Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem červená voda

Zdravím, už týden mám zařízené akvárium (40 litrů). Rostliny rostou, filtr jede (denně peru houbičku dle rady mého známého akvaristy), na dně leží směs "Staré dno", lávové kameny a tuf. Slepá hladina se neobjevila. Včera jsem do vody nastěhoval malé šneky - okružáky, levatky a piskořky. Začali hned zpracovávat tu jedinou méně reprezentativní rostlinu.
Akorát jsem si všimnul, že voda (i dřív byla kalnější, ale nechtěl jsem po třetí výměně už narušit začínající chemismus) je červenější, než byla. Původně byla nahnědlá, jak v ní sedal kal. Ten pak sedl, vše se zdálo čisté a dneska červená. Sklo nijak oklizlé není ani nic ve vodě. Jen voda sama má divnou barvu. Co s tím? Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Možno je to nejaký výluh zo "starého dna" ? Pokiaľ rastliny naďalej porastú a šneky naďalej budú žiť… nový
perenquen 31.05.2016 09:49
perenquen
Děkuji za odpověď. Voda se částečně odpařila, takže jsem přilil novou, která už tolik barvu nezměnil… poslední
Verlaine 04.06.2016 01:36
Verlaine

Možno je to nejaký výluh zo "starého dna" ? Pokiaľ rastliny naďalej porastú a šneky naďalej budú žiť, neriešil by som to zatiaľ. Voda zo zdroja je asi čistá, predpokladám ? Ak by voda v akváriu viac červenala a šneky či rastliny by začali hynúť, najskôr by som skúsil vybrať kamene a substrát a použiť niečo iné.
Ináč ešte k filtru, každodenné pranie mi príde zbytočne časté...

pomohla by aj fotka akvária

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru