Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divne umrtia ryb v akvarku

Mam 60l akvarko, kde som maval predovsetkym Gupky. Trpel som klasickym syndromom tychto nenarocnych rybiciek a ze sa mnozili ako riasy. Potom mi kamos doniesol nejake zo svojho chovu (mal rovnaky problem s premnozenim), ze ideme "krizit" a odvtedy (mozno odvtedy) mam problemy s postupnym vykapavanim ryb.
Taker akakolvek ryba zije v akvarku u mna od 1 dna do 2 mesiacov cca. Mal som Mecune, vydrzali cca rovnako asi 2 mesiace, 2 Skalare asi 2 mesiace, postupne mi vykapali vsetky Gupky, zostal jeden samec z povodneho chovu, ten zil asi 4-5 mesiacov po uhyne poslednej. Mal som Moly, vydrzali asi mesiac. V akvarku mam aj dvoch prisavnikov, ale nie klasickych, taky oranzovy (bohuzial nazov neviem) a ti tam ziju asi 9 mesiacov uz bez problemov.
Skusal som obnovit populaciu uz 2x. Priniesol som 5 Gupiek, do mesiaca vsetky posli, z 5 malickych prezili 2 a tie stale ziju.
Teraz som doniesol znovu 5, 1 umrela do 2 dni, dalsia ani neviem kedylebo som ju nenasiel, vcera umrela dalsia (tyzden), zvysne dve su cule, zeru normalne a samica pribera. Som zvedavy kolko vydrzia.
Ak by som mal nejaky problem s vodou umierali by podla mna cca rovnako, ak by som mal nejaku chorobu v akvarku tipujem, ze asi tiez. Nechapem tie rozdiely, napriklad, ze mi vykape 15 rybiciek z jednej varky a ten samec tam zije dalsich par mesiacov. Vacsinou umieraju bez akykolvek naznakov, to, ze umrie posledna Gupka som uz vedel dopredu, plavala pomaly pri hladine, bola chuda hoci som ju videl, ze skusa zrat, ale niektore umieraju z plnej sily.
Vie niekto odhadnut pravdepodobnu pricinu uhymu rybiciek?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny