Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem soužití ve společném akvariu čichavec, paví očka, rájovec dlouhoploutvý, neonky červené, cichlidky,

Dobrý den, zaujala mně Vaše poradna.
Jsem úplný začátečník, tak se snažím něco nastudovat. Pořídila jsem si několik knih a hledám info i na netu. už jsem se dověděla, jak založit akvárko, jak ho osadit, o tom, že ryby mají mít své revíry,úkryty.zdržují se v různých částech akvaria...
Vybrali jsme akvarium 190 l teď zvažuji ryby. Proto prosím o radu, zda mohu k sobě dát tyto druhy, popř kolik jedinců od každého druhu..
čichavec, paví očka, rájovec dlouhoploutvý, neonky červené, cichlidky, danio pruhované a krunýřovci.
moc děkuji za případnou odpověď Klea

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Včera jsem si byla objednat akvarium a kochala jsem se rybkama. Mezi čichavci tam plavali samice bet… nový
Kleopatracz 01.11.2016 09:58
Kleopatracz
To je blbosť, že by sa samci bojovníc (= betty) s nijakou rybou nezniesli. Oni sú agresívni hlavne v… nový
perenquen 01.11.2016 10:53
perenquen
Díky za bezva zprávu. Takže jsem upravila seznam... čichavci - zakrslý, medový a perleťový, od každé… nový
Kleopatracz 02.11.2016 13:26
Kleopatracz
Halančíkov je veľa druhov, konkretizuj... ale najskôr nie, drvivá väčšina druhov sa nehodí do spoloč… poslední
perenquen 03.11.2016 21:07
perenquen

Včera jsem si byla objednat akvarium a kochala jsem se rybkama. Mezi čichavci tam plavali samice betty, prodavač mně překvapil, že když koupím tři sanice Betty a jednoho samce, mohu si je k čichavcům dát. Všude se píše, že Beťáci se s nikým nesnesou.. Jak to vidíte vy?

To je blbosť, že by sa samci bojovníc (= betty) s nijakou rybou nezniesli. Oni sú agresívni hlavne voči ostatným samcom svojho druhu, prípadne podobným rybám. S čichavcami môžu byť. Napr. s rajovcami už radšej nie (sú príbuzné a majú podobné vzorce správania, navyše teplotné optimá majú rozdielne (betty sú teplomilnejšie).

Díky za bezva zprávu. Takže jsem upravila seznam... čichavci - zakrslý, medový a perleťový, od každého pár, Bettu samce + 3 samice,cca 15 danií pruhovatých, cca 15 neonek červených, a nějaké krunýřovce.
Ještě jedna otázečka.. co halančíci, dají se tam přihodit?

Halančíkov je veľa druhov, konkretizuj... ale najskôr nie, drvivá väčšina druhov sa nehodí do spoločenského akvária.
Ja osobne by som radšej volil z čichavcov iba jeden druh, ale väčší počet (napr. 1 samec + 2-3 samice). Pre betty je dobré osadiť akvárium rastlinami, čo dosahujú až po hladinu a vytvoria pri nej húštiny (Hygrophila, Ludvigia, Myriophyllum, Limnophila a pod.). Treba zároveň vytvoriť aj zónu s voľným priestorom - ten zase ocenia dániá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru