Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Axolotl mexický green a Ancitrusi

Dobrý den, chtěl bych se zptat, jestli by se snesli mladí ancitrusové (čtyři) a jeden axolotl green. V akváriu je jemný štěrk, 2 půlky kokosu kam se axolotl nedostane, kořen daný svisle a 5 kamenů, které mohu složit do různých ůkrytů kde by se mohly schovat. Akvárium je velké 126 litrů a teplota 20°C. Děkuji moc. :-)

Předmět Autor Datum
Dobrý den, zkuste a uvidíte, kdo déle přežije.:-)Obecně se nedoporučuje s axolotly nic dalšího chova… nový
Johny-h 02.12.2016 15:48
Johny-h
Děkuji. :-) nový
Axík 02.12.2016 16:37
Axík
Ancistrus má na boku hlavy, pod očami, tŕne, ktoré sú v kľude zatiahnuté, ale pri súbojoch alebo v o… nový
perenquen 05.12.2016 09:29
perenquen
To budou asi je ploutve a trny, kterýma chce zastrašit axolotla nebo jiného ancitruse, nebo to je ja… nový
Axík 05.12.2016 18:35
Axík
Samozřejmě, že ho bude chtít sežrat. Opravdu je pravděpodobné že se vzpříčí a uhynou oba. Nedávat do… nový
Evva 06.12.2016 07:13
Evva
V jiném tématu ses ptal, jestli je můžeš dát dohromady a myslím, že jsem ti poradil docela jasně. V… nový
Johny-h 06.12.2016 11:37
Johny-h
Dobrý den, pokud se mohu přidat. Myslím, že Axolotl neútočí na vše, mám ho se sumečky, mají asi 7 cm… nový
Aquarista 06.12.2016 20:37
Aquarista
K axolotlovi topítko? Naopak, axolotl potřebuje co nejchladnější vodu. A nítěnkama ho časem zabijete… nový
Evva 07.12.2016 07:18
Evva
No, topilo může být, aby jste udržovali stálou teplotu. Ha udrzuji 20°C. A myslím, ze kdyz si jednou… nový
Aquarista 07.12.2016 15:18
Aquarista
Alebo sa môže stať, že sa ancistrusom zadrhne a to si potom snáď zapamätá chovateľ :x::i: nový
perenquen 07.12.2016 18:33
perenquen
Nějak furt nerozumím tomu, proč chovat s axolotly něco jiného? Zbytečně vystavovat riziku takové vzá… nový
Johny-h 08.12.2016 09:56
Johny-h
No,já bych tam chtěl ty ancitrusy mít v akváriu, protože dobře čistí kořeny, kameny, filtr, .... Tak… nový
Axolotl m. 14.12.2016 18:19
Axolotl m.
A co je vyčistit v ruce jednou za čtvrt roku? Nebo šneky ampularie? Větší, než je hlava axolotla, na… nový
Johny-h 15.12.2016 09:25
Johny-h
Dobrý den, nevím, jestli mám nějakou výjimku, ale mám ty 4 ancistrusy a 2 Axolotly. Ze začátku jsem… poslední
Axolotl m. 20.12.2016 20:54
Axolotl m.

Dobrý den, zkuste a uvidíte, kdo déle přežije.:-)Obecně se nedoporučuje s axolotly nic dalšího chovat. Můžou byt z ostatních obyvatelů akvária ve stresu nebo se o ně postarají a nebo budou ožírat axolotlům žábry nebo ocasní lem. Ted zkráceně nedoporučuji. Ať se daří

Ancistrus má na boku hlavy, pod očami, tŕne, ktoré sú v kľude zatiahnuté, ale pri súbojoch alebo v obrane ich vysúva do strán. Často sa nimi zachytí o sieťku pri odlove. Tiež má tvrdé prvé lúče v prsných plutvách. Ak by sa pokúsil axolotl ancistrusa zožrať, mohol by byť z toho problém (?)

To budou asi je ploutve a trny, kterýma chce zastrašit axolotla nebo jiného ancitruse, nebo to je jako třeba bojovnice pestrá, samec a samec roztahují vějíř okolo krku. Tak ancitrus děl možná zase tohle s ploutvemi a trny. :-) Ale nevím, jestli by chtěl axolotl ancitruse sežrat, a kdyby jo, tak nevím. :-(

V jiném tématu ses ptal, jestli je můžeš dát dohromady a myslím, že jsem ti poradil docela jasně. V dalším tématu ses ptal na krevety. Axolotl útočí na vše, co se pohne. Pokud chces mrtvého utýraného axolotla nebo sežrané ryby, tak je dohromady dej, ale zamysli se nad tím trochu a přečti si nějaké věci o zvířatech, která chceš chovat.

Dobrý den, pokud se mohu přidat. Myslím, že Axolotl neútočí na vše, mám ho se sumečky, mají asi 7 cm a Axolotl je dospělí. A nevidím, že by na sebe útočili. Taky spolu zrovna nejsou nej kámoši. :D Ale Axolotl nemá okousaný ty výrustky a ryby jsou taky v poho, rybám házím buď normální vločkové krmení nebo takový tablety s řasami, nebo něco takového. Ne, že bych viděl jak vedle sebe leží nebo něco takového, sumečci mají levou stranu akvária s velkými kytkami a axolotl pravou stranu s topítkem, filtrem, malými kytkami a skálou s takovou skulinou. Pokud ho krmím, tak pinzetou, protže pro žížalu si občas přijede i ten sumeček pokud ji nechám jenom plavat, to se pak naježili. :D Ale jinak jsou v pohodě, tak myslím, že když každýmu dáš určité úkryty, podmínky a hlavně dost potravy, axlotlovi dávám v pondělí a čtvrtek žížalu a v neděli nechá ve sklenici rozpustit zmraženou kostku níťěnek a vyleju je tam. Takže si nemyslím, že by to bylo nemožné. :D Ale to s těma krevetama nemožné je, pro axolotla je to lehký cíl a možná i přirozená potrava. To samí asi sežere i šneky. :-D Ale pokud máš ty akcitrusy velké, tak se asi nic nestane. :D

No, topilo může být, aby jste udržovali stálou teplotu. Ha udrzuji 20°C. A myslím, ze kdyz si jednou zkusí zaútočit na sumecka nebo ancitruse a už budou větší, tak si to zapamatuje. :-) Taky můžete nechat akvarko zarust a pak se asi ani nesetkaji. :-)

Dobrý den, nevím, jestli mám nějakou výjimku, ale mám ty 4 ancistrusy a 2 Axolotly. Ze začátku jsem je hlídal, hodně krmil, ... Ale pak jsem je viděl vedle sebe a nevšímali se, jsou spolu téměř týden, a nic. Všichni spokojení. :D Akorát mi vzali 6 ampulárek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru