Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Založení akvária pro krevetky

Hentie sety sú na chov krevetiek podľa mňa zbytočné... napr. topítko (ohrievač) je nepotrebná technika, bežné krevetky fungujú normálne aj pri izbovej teplote a skôr majú radi nižšie teploty, než vyššie. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že bez problémov znášajú aj cca 10°C, naopak, pri horúčavách trpia a často hynú. V akváriových setoch býva často predimenzovaný filter = je príliš silný, často urobí z akvária práčku, čo nevyhovuje rastlinám ani krevetám. Kúp si holé akvárium napr. 40x25x25, k tomu u sklenára krycie sklo a v akvaristike prepraný jemnejší štrk, stačí tak 2-3 litre.

Krevetky ocenia jemnolisté rastliny (Myriophyllum a pod.) alebo machy (klasický "jávsky")

Filter nie je nutný, ale ak chceš, kúp samostatne vnútorný čo najmenší http://www.akvariumonline.sk/eheim-vnutorne-filtre /6878-eheim-aquacorner-60-4011708202807.html, alebo ak ti nevadí vrčanie motorčeka, potom slabší akváriový kompresor https://www.aquariumparadise.eu/aquariumparadise/e shop/5-1-Vzduchovacia-technika/7-2-Vzduchovacie-mo torceky/5/433-Hailea-ACO-6600, hadičku a molitanovú hubu s plastovou trubkou https://www.aquariumparadise.eu/aquariumparadise/e shop/3-1-Filtracia-do-akvaria/6-2-Molitanove-filtr e/5/1152-Aqua-Exotic-Molitanovy-filter-Elementkovy .

tie linky som dal len informatívne

ešte k osvetleniu - ak máš možnosť, môžeš umiestniť akvárium k oknu, v tom prípade nepotrebuješ umelé svetlo. Ja som tak choval krevetky niekoľko rokov, v cca 10 l akváriu na okne, s trsom jávskeho machu a pár mm vrstvičkou štrku na dne. Bez akejkoľvek techniky... ak bude akvárium na tmavšom mieste, budeš musieť zohnať nejaké malé svietidlo, aby sa darilo rastlinám, niekedy stačí aj menšia stolová lampička naklonená nad akvárium

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny