Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novo-vyliahnuté závojnatky

ja by som použil "staromódny" vzduchovací filter s jemným molitanom - čiže motorček (kompresor) čo vháňa zvonka cez plastovú hadičku vzduch do plastovej trubky, na ktorej je nasadená molitanová "huba"

niečo takéto:
https://www.aquariumparadise.eu/aquariumparadise/e shop/3-1-Filtracia/6-2-Molitanove-filtre/5/1152-Aq ua-Exotic-Molitanovy-filter-Elementkovy + https://www.aquariumparadise.eu/aquariumparadise/e shop/5-1-Vzduchovacia-technika/7-2-Vzduchovacie-mo torceky/5/434-Hailea-ACO-6601 (len na ilustráciu... tých vzduchovacích motorčekov je množstvo typov)

Niekedy sa v núdzi na kŕmenie drobného poteru dá použiť žĺtko z natvrdo uvareného vajca. Treba ho dávať s mierou, lebo kazí vodu. Kúsok žĺtka sa pretlačí cez nejakú hustejšiu sieťovinu tesne pod hladinou, aby sa rozptýlila do priestoru žĺtková "mlha". Najlepšie je kŕmiť viac krát za deň v malých dávkach. Dobré je pridať po rozplávaní poteru do akvária nejakého ulitníka, prípadne krevetky, aby konzumovali nespotrebované krmivo. V predajniach sa dá kúpiť aj práškové krmivo pre poter, treba vybrať to najjemnejšie. Prípadne skúsiť niekde na rybníku pozbierať z vody zbytky listov pálky či iných vodných rastlín a dať do akvária - len toto je pokus naslepo - možno sa tak zanesie do akvária nejaká drobná potrava pre ryby, ale zároveň hrozí, že sa donesú aj "škodce" (nezmary, a iné)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny