Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CHoroby

Dobrý deň, potrebovala by som znovu poradiť. Na mojich rybkach som pred niekoľkými dňami zbadala biele bodky, povedala som si, že je to krupička. No na druhý deň mali rybky poškodené plutvy, preto som si kúpila liečivo Sera baktopur for 800L. Do vody som nakvpkala toľko čo som mala dať- podľa návodu som aj zosilnila vzduchovanie. Druhý deň liečenia bola prestávka a na tretí deň som dala rovnaké množstvo kvapiek ako prvý deň- tiež podľa návodu. Ale nezabralo to :-(. Po koľkých dňoch môžem tento ciklus zopakovť? Vopred dakujem. :-)

Předmět Autor Datum
Sera baktopur - kdyby sis přečetla návod, tak bys zjistila, že to není léčivo na krupičku, ale na ne… nový
JanaP 21.02.2017 17:42
JanaP
1. ďakujem za reakciu, síce negatívnu.:-) 2. Asi ste ma zle pochopili. Nehľadala som pôvodne odpoveď… nový
viki 000 21.02.2017 20:17
viki 000
Aby ste to zase zle nepochopili, pomýlila som si tie trecie bodky s chorobou, preto som sem dávala p… poslední
viki 000 21.02.2017 20:26
viki 000

Sera baktopur - kdyby sis přečetla návod, tak bys zjistila, že to není léčivo na krupičku, ale na nemoci bakteriálního původu, je to obsaženo přímo i v názvu. Krupička je cizopasník. Jestli to je opravdu krupička, tak by ti to měl někdo potvrdit. Nemáš s tím zkušenost, přesto do AQ lliješt zbytečně chemii jen tak od oka (a ještě blbě), když si řekneš, že by to mohla být krupička. Zbytečně likviduješ akvárko špatným léčivem. Dej sem fotku, pokud je ještě co fotit, jestli ryby tvou léčbu vůbec přežily.

1. ďakujem za reakciu, síce negatívnu.:-)
2. Asi ste ma zle pochopili. Nehľadala som pôvodne odpoveď na "adresu" lieku proti krupičke, ale proti tomu, čo im ničilo plutvy. Ale ešte k tomu, že povedala som si- to je krupička-, s tou mam naozaj bohaté skúsenosti, mali ju. Dala som liečivo proti krupičke- to bolo iné liečivo, také širokospektrálne aj proti dezinfekcii rán na rybkách, čo sa mi celkom "hodilo", keďže jedna ryba mala ešte po bitke poškodené šupiny. Myslela som, že nezabralo proti krupičke, keď na rybkách stále niečo bolo, keď som sa lepšie pozrela zistila som, že to krupička už nie je, ale niečo, čo im požiera plutvy.
3. Tam som dala sera baktopur, čo je presne na to. Ale to som si myslela, že nezabralo. Hneď teraz sa ospravedlňujem, že som sem dávala zbytočnú otázku, keďže som mala doteraz iné ryby, ako teraz mám, nepoznala som niečo také ako sú tie malé biele bodky na žiabrach závojnatiek pri trení. :-D Ale aby ste si teraz nemysleli, že som si pomýlila tieto "vyrážky na rybe" s krupičkou :)) nie tu krupičku mali po bruškách.
4. Prečo si myslíte, že som tam nakvapkala zlé množstvo lieku? Nakvapkala som správne množstvo- v matike nie som zase taká zlá... :-)
A fotiť už naozaj nie je nič, pretože rybičky sú zdravučké. Ešte raz sa ospravedlňujem za túto zbytočnú otázku. :-)

Aby ste to zase zle nepochopili, pomýlila som si tie trecie bodky s chorobou, preto som sem dávala pôvodnú otázku- ale skôr, ako som začala druhý cyklus liečby som sa s vami skúsenejšími chcela poradiť a ešte som si niečo prečítala, takže už je to v poriadku. Do AQ som žiadnu zbytočnú chémiu nedala. Ešte raz sa ospravedlňujem a ďakujem. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru