Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ohýbající se paví očka

Jak dlouho je v provozu ten nový filtr? Jestli umírají další ryby, tak v tom AQ je možná rozhozené prostředí, díky nezaběhlému filtru.
Ty výměny vody je potřeba teď dělat skutečně každý den a celý týden. Jako první pomoc to při rozhozené vodě (= narůstá dusík = otrava) je to nejlepší, co můžeš udělat. Měnit všechnu vodu je špatně, údržbu musíš zintenzivnit, zvlášť když máš živorodky. Je docela možné, že ta voda je skutečně samý dusík, pokud neděláš údržbu pravidelně každý týden. V případě malého AQ je lepší vodu měnit i 2x týdně.
U těch samiček to je jak kdy. Některé umírají i po několika porodech. Je to i o výživě, chce to i např. mraženou stravu (např. cyklop, případně koretry nebo atremie, ale ty jsou už poměrně velké), také živou potravu - fajn je grindal, vypadá jako miniaturní nitěnky a má bílou barvu. Pokud seženeš násadu, tak grindal můžeš doma chovat bez problému. Stačí plastová krabička s víčkem (strčíš do šuplíku), molitan a sklíčko, které je položeno na molitanu. Grindal můžeš krmit piškotem s troškou oleje, rybím krmením, psími granulemi, prostě žere toho hodně a můžeš si ho množit do nekonečna.

http://davidkilli.blog.cz/0805/krmivo-z-vlastniho- chovu - skoro až dole na stránce

S tím nekrmením po výměně vody to je nesmysl. Krmit můžeš, ale je dobré 1x týdně nekrmit, v přírodě ryby také nemají neustále posvícení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny