Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poletující prach v akváriu

Dobrý den,

potřebuji poradit prosím. Založila jsem akvárium a dala tam bílý štěrk ( jsem začátečník,vím není to omluva,ale myslela jsem si, že když koupím vybavení do akvária v kvalitním zvěrimexu tak to bude bez problému..bohužel není).Teď jsem zkusila test s octem. Samozřejmě i po tom co jsem ten štěrk několikrát čistila,tak my v octu bublal. Teď mam zakalené akvárium.Není to, ale mléčně zakalené,ale vypadá to jako když tam poletuje prach.

Může být příčinnou právě ten štěrk? Jestli ano...Musím kompletně vyčistit celé akvárium (popřípadě dát na dno místo bílého štěrku říční) nebo si s tím filtr poradí ?

Děkuji moc za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Co máš za filtr? Jaký objem akvária? kolik máš rostlin v akváriu? ze začátku je voda trochu kalná al…
akozeny 03.04.2017 15:51
akozeny
Být tebou, tak to dno vyměním - je to čistý vápenec. Není to dobré pro rostliny - neporostou nebo bu… poslední
JanaP 06.04.2017 13:13
JanaP

Co máš za filtr? Jaký objem akvária? kolik máš rostlin v akváriu? ze začátku je voda trochu kalná ale s tím si filtr poradí pokud je dostatečně výkonný. kupuj spíše tmavší písek, od světlejšího se světlo odráží a bývá AQ někdy moc přesvětlené. Rostliny kupuj ze začátku hlavně rychlerostoucí (limnophila sessiliflora, egeria densa,..). Jediný kvalitní zverimex, respektive akvaristiku považuji Sklorex u nás v Brně. Ten písek zkus převařit ve vodě (aby voda vřela minimálně 2 minuty)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru