Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak udělat zajimavy aqarko

Mam již dele velke aqarko bohuzel nejak nebyl cas se o nj starat ale rada bych ho dala znovu do provozu a cele predala ale moc tomu neorzumim a potrebovala bych poradit ohledne jaky typ rybicek zvolit do tak velkeho aqarka jaky typ svetla atd. Díky

Předmět Autor Datum
Ahoj nápadů je hodně a možností taky, záleží jaky biotop by se ti líbil a kolik času a jaké vybavení…
Dwarfik 12.12.2017 13:01
Dwarfik
Záleží jak moc máte zkušeností. Pod nerozumím se může schovat "umím to, ale nevěřím si" a nebo taky… poslední
PaveJan 03.01.2018 10:56
PaveJan

Ahoj nápadů je hodně a možností taky, záleží jaky biotop by se ti líbil a kolik času a jaké vybavení máš možnost do akvaria vmístit.

Mohu doporučit navštívit rybičky.net kde je atlas ryb případně různé thready ohledně společenství ryb které spolu vycházejí.

Dále z osobní zkušenosti doporučuji pořídit rybky, které jednak neznečistí akvarium tak rychle a zárovněn jsou dobré v kombinaci s krunýřovci, kteří akvarium čistí.

Chce to zkoušet a uvidíš. Já osobně mám osádku takovou že jednou měsíčně vyměním 50% vody a jinak jen obden krmím a nestarám se. Rostliny si rostou tak jen krátím a nabízím dále a ryby si žijou ve vlastním světě, kde většinou dožijí na stáří nikoliv na nemoc nebo zdravotní újmu způsobenou jinými rybami.

Záleží jak moc máte zkušeností. Pod nerozumím se může schovat "umím to, ale nevěřím si" a nebo taky "akvárko jsem měl týden a všechno vychcípalo". Pak záleží i na tom, jak moc budete mít času teď a jak moc máte peněz nazbyt. Třeba mě osobně fascinuje aquascaping, případně specifický Iwagumi. Tak do měsíce jdu do toho s akvárkem 200 litrů. Do takového akvárka se dávají max krevetky a nebo nějaké mrňavé rybky. Chce to ale CO2 a silné světlo (až 40 lumen na litr!), znalost a možnosti hnojení, pořádný substrát,... Jinak zajímavé akvárka vytváří třeba i ten Rataj:

https://www.youtube.com/channel/UCnoyGrf8GgQ8Sd4w2PsUshA

moc neřeší nějaký náročný reliéf, ale udělá klasickou placku, na to hodí nějaké méně náročné kobercovky. Ta mu zaroste a podrží lehký substrát pohromadě (ratajovské jsou sice levné, ale i ty vylepšené, aktuálně Volcano, jsou jak chmýří, takže je třeba ho nechat zarůst kobercem a nebo zakrýt kameny, a kde rostliny nebudou, tam hodit nějaký písek/štěrk). Osvětlení klidně DIY z LED, CO2 pro začátek klidně z kvasničáku za pár korun, filtr buď kanystrový - na rybicky.net v inzerci lze zakoupit nový Eheim ECO Pro pod 1500 Kč a nebo vlepit do akvárka vnitřní, osvětlení - dnes už asi LED a to jak do krytu tak bez krytu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru