Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce rámového akvária - sklenářský kyt?

Po letech služeb 220 l akvária a později akvaterária pro želvy jsme se kvůli poškrábaným a popraskaným sklům pustili do rekonstrukce - vyndání skel, pracné vyškrabání kytu, obroušení a natření. Teprve při odstraňování všeho jsme uznali, že to byla dost poctivá a velice přesná řemeslná práce. Když mi však předvedl svou práci sklenář, s nímž jsme se domluvili na zasklení, byl to běs děs. Skla nepřesně uříznutá, takže by po vytlačení tlakem vody mohla vzniknout mezera možná až 5 mm. Nechala jsem mu to předělat, ale zaráží mě i použití klasického sklenářského kytu, což je také podstata dotazu. Je možné ho použít pro akvarijní účely? Šly by pak případné mezery zevnitř vyplnit akvarijním silikonem či jiným tmelem, které jsou k dispozici? Děkuji.

Předmět Autor Datum
sklenársky tmel sa používal bežne na stavbu rámových akvárií,pokial sa správne nanesie,je absolutne… nový
audax 05.09.2017 14:43
audax
Moc děkuji za odpověď, která mě uklidnila. Už na to tedy nic plácat nebudu. Akvárko je hotové, bohuž… poslední
Petruna 05.09.2017 22:54
Petruna

sklenársky tmel sa používal bežne na stavbu rámových akvárií,pokial sa správne nanesie,je absolutne nepriepustný,vydrží roky pružný a ničomu neškodí,prípadné priesaky sa dajú lahko opraviť natlačením malého množstva sklenársjeho tmelu do presakujúceho miesta alebo zmesi jemného piesku a fermeže,silikon musí prísť na dokonale čistý a odmastený povrch,takže miešať ho so sklenárskym tmelom je absolutne kontraproduktívne....

Moc děkuji za odpověď, která mě uklidnila. Už na to tedy nic plácat nebudu. Akvárko je hotové, bohužel zdaleka ne tak precizně jako v původním provedení, ale při zátěžové zkoušce se zdá, že po technické stránce je vše v pořádku. Snad to tak bude i nadále, po osazení všeho dalšího. Ještě jednou děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru