Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Závojnatka není schopná normálně plavat

Dobrý den, asi před měsícem jsem měla v akváriu nehodu. Hlavu mojí závojnatky vtáhl filtr. Všimhla jsem si toho až ráno a hned jsem filtr vypnula a pomohla jí ven, koupila jsem nový bezpečnější filtr. Měla oči uplně povlečené průhlednou želatinou. Ze začátku byla hodně zmatená, ale postupně se jí oči zlepšovaly. Začala plavat už téměř normálně, ale zdálo se mi, že je čím dál více unavená. Taky hodně často začala plavat k hladině. Čím dál častěji odpočívala u hladiny v rohu akvária.
Myslela jsem si, že má možná přece jen trochu požkozený zrak a proto na ní zbude při krmení málo jídla, a tak má málo energie. Před dvěma dny jsem si všimla že odpočívá u dna. Včera totéž, ale při krmení vyplavala nahoru, chvilku plavala a po chvíli zase zpět ke dnu. Dnes mě ale čekal šok. Závojnatka byla u dna a když jsem začala krmit, snažila se plavat nahoru, ale téměř toho nebyla schopná. Plavala všelijak vzhůru nohama a nepřirozeně se převracela. Dostala se k hladině, ale po chvíli se v nepřirozeně zkroucené poloze nechala unášet proudem. Není schopná zůstat břichem dolu déle než pár vteřin. Chuť k jídlu má stále.
Jsem si jistá, že čistota vody je v pořádku. Může to být krmením? Moc prosím o radu.. Další věc, která by s tím mohla mít něco společného.. V akvárku mám další 2 závojnatky, které se dneska začaly chovat jako při námluvách. Pronásledují se navzájem a šťouchají do sebe. Neznám pohlaví ani jedné ze závojnatek, tak mě napadlo že možná jí nějak ublížili, ale přijde mi to spíš méně pravděpodobné.. Moc děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...