Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kryt akvária s osvětlením

Zdravím, potřebovala bych poradit. rozbil se mi na akva kryt s osvělením, roměr 30 x 60 cm, klasický obdélník. Akvárko jsem kupovala jako set. Ten samý se mi nedaří sehnat. Jiný vzhled mi nevadí, akorát se nevyznám v osvěteleních a jejich kvalitě. Nerada bych koupila něco, co během půl roku vyhoří. Nemáte někdo zkušenost? Prosím podaďte. Děkuji Minea

Předmět Autor Datum
http://www.akvariumonline.sk/230-hagen-osvetlovaci-kryt Osobne si ale myslím, že lepšie než kryt je…
perenquen 19.03.2018 12:58
perenquen
Původní kryt vypadal nějak takhle: http://www.akvariumonline.sk/hagen-osvetlovaci-kryt/9015-marina-6… nový
Minea 21.03.2018 19:54
Minea
Kryt si nechte vyrobit na míru. Nějaký obyčejný - Farao/Zekia/Sklorex. Udělají všechny tvary dle lib… poslední
PaveJan 23.03.2018 09:15
PaveJan

http://www.akvariumonline.sk/230-hagen-osvetlovaci-kryt

Osobne si ale myslím, že lepšie než kryt je kúpiť len svietidlo (napr. niečo ako toto - na 1 alebo 2 žiarivky: https://www.zoo-hobby.cz/p/osvetleni-akvaria-60cm-2x-24w-t5-4aqua) a na akvárium dať krycie sklo. Kryty sú často nepraktické, jednak zabudované svietidlo môže trpieť zvýšenou vlhkosťou, a hlavne prístup do akvária je sťažený, pri nejakej manipulácii v akváriu treba kryt aj s osvetlením zložiť. Osvetľovacie teleso (LED, žiarivka,...) takého typu, ako som poslal link - teda ktoré neleží priamo na krycom skle, ale je nad ním - umožňuje jednoduchší prístup, pri čistení akvária, filtra, sadení rastlín, odlove rybičiek a pod. svietidlo nemusí byť odkladané. Krycie sklo v takomto prípade musí byť rozmerovo také, aby sa zmestilo medzi podpery, ktorými svietidlo stojí na bočných stenách akvária.

Původní kryt vypadal nějak takhle: http://www.akvariumonline.sk/hagen-osvetlovaci-kryt/9015-marina-60-x-30-cm-akvarijny-kryt-4010859035456.html, byl součástí akvárka. Bohužel už nejde sehnat - po objednávce mi volali z e-schopu, že ho nemají skladem a ani jejich dodavatel... tak hledám náhradu. Skleněný poklop jsem vyloučila - mám zvědavé malé děti, asi by dlouho nepřežil.

Kryt si nechte vyrobit na míru. Nějaký obyčejný - Farao/Zekia/Sklorex. Udělají všechny tvary dle libosti. Moc bych neřešil materiál a barvu - černá vypadá asi nejlíp a je takový univerzální. Osvětlení si můžete nechat vložit od výrobce, nebo si dokoupit a nebo vyrobit - záleží na tom, kolik chcete utratit. Já mám Zekiu, světlo jsem si udělal sám, protože potřebuji světla opravdu hodně. Dá se ale koupit třeba Chihirios a to konkrétně model A451, který lze do krytu vložit velmi jednoduše. Jen by jste musela výrobci krytu sdělit, že tam chcete nějaké úchyty. A kdyby se k tomu moc neměl, tak bych zahrál na to, že už jste osvětlení koupila, ale nakonec jste se rozhodla, že chcete i kryt. On ten Chihirios totiž není vůbec špatný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru