Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva nádherná

Dobrý den,

obracím se na Vás ohledně své nemocné želvy,

Jedná se o želvu nádhernou, které je 18 let. Nejprve se mi zdála apatická a moc nepřijímala potravu. (cca před měsícem) Poté začala přijímat potravu, ale je celá nateklá, zejména v oblasti krku (přikládám fotografii) a stále se téměř nepohybuje. Před týdnem jsem s ní zašla k veterináři, který jen konstatoval, že je celá oteklá, ale že s s ní neví rady a že musím navštívit odborníka. Poté jsem si všimla, že má u konečníku "načervenalou bublinu", kterou tam předtím neměla. (viz fotografie) Nicméně hned ten samý den to zmizelo, ale občas se to na krátkou chvíli zase objevilo.
Momentálně želva žere bez problémů, stolice vypadá také v pořádku, ale stále se moc nepohybuje a má výrazný otok kolem krku a všimla sem si, že občas hlasitě dýchá.

podmínky chovu: želva žije v akváriu s filtraci, bez UV lampy a nezazimovávam ji, přes léto často venku. Její strava se skládá ze žížal, kuřecího a rybího masa, kvalitního sušeného pro želvy.

Dnes jsme s ní byli na veterině a byla tam nějaká mladá doktorka, která želvu hospitalizovala, že prý to může být selhání ledvin a že jí udělá krevní testy a bude jí podávat antibiotika.
Jaké myslíte,že jsou vyhlídky?

Předmět Autor Datum
Teraporadna je vedle a želvy se tam občas objevují. poslední
karel 12.05.2018 22:09
karel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru