Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hnijíci Rostliny

Ahojte,
Mám asi měsíc nově založené akvárium 56L, Filtrované filtrem EHEIM pickup 60. Na dnu mám dán TETRA Plant complete substrat, a nad tím černobílou drť. Světlo 15W zářivku. Vždy když zapnu akvárium, přidávám CO2 Vital od Rataje a na hnojení mám BIOFLOR od Rataje který používám podle návodu. Všechny vodní testy OK. Rostlinka kterou vidíme na fotce mi připadá že uhnívá, když jsem ji donesl domů, byla krásně zelená, momentálně skoro hnědá, ostatním rostlinám se daří. Nevíte prosím kde dělám chybu? Děkuji za Váš čas....

Předmět Autor Datum
Z fotografie to není patrné - je to opravdu rozpad té rostliny, nebo na ní sedí nějaká řasa? Zkuste… nový
Kurt 28.10.2018 19:58
Kurt
Dobrý den, Přes to dno asi v případě téhle rostliny, pokud to je eleocharis parvula, nejede vlak. Ta… poslední
honza1234 29.10.2018 07:35
honza1234

Dobrý den,
Přes to dno asi v případě téhle rostliny, pokud to je eleocharis parvula, nejede vlak. Ta černobílá drť, není nic vhodného pro většinu rostlin (obsahuje vápník a je dost hrubá), zvláště pro kobercové rostliny, které se řadí rozhodně k těm náročnějším. Pod 15W zářivkou jsem se tuhle stejnou rostlinu snažil udržet při životě asi rok ale nikam to nevedlo. Jestli se nedaří pouze té bahničce, tak bych to neřešil to je rostlina, která neroste každému. Spíš bych se soustředil na rostliny, kterým se u Vás daří a těch se držel. Vždycky bude něco, co Vám úplně neporoste.
Přidávání "CO2" vitalu ničemu nepomůže. Žádné CO2 to totiž není. Ve skutečnosti je to málo koncentrovaný Glutaraldehyd. Ostatně v měsíc založené nádrže bych nehnojil vůbec. To mi přijde trochu předčasné.
Mnoho akvaristických úspěchů. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru