Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojovnice přichází o ploutve

Chtěla bych se zeptat, zda někdo neví, zda je to způsobeno bakterií nebo ostatními rybičkami. Po koupi byla rybička tak 2 týdny v pořádku (žila tam s 2 bojovnicemi samicemi a 2 živorodkami). Po přechodu do nového akvária začal sameček ztrácet ploutve, byl tedy přesunut do jiného akvária. Koupili jsme kapky a ostatním rybičkám nic není. Když ploutve dorostly, vrátila jsem samce bojovnice zpět k ostatním rybám a po 2 hodinách jsem ho našla takhle. Konce ploutví jsou zčernalé. Nevím tedy zda to je vina ostatních rybek nebo bakterie (vzhledem k černým koncům).

loading...
Předmět Autor Datum
Dobrý den, To je opravdu okus. Nejlepší je chovat betty samostatně po jednom kusu. Pokud tedy nemáte… poslední
honza1234 02.11.2018 14:45
honza1234

Dobrý den,
To je opravdu okus. Nejlepší je chovat betty samostatně po jednom kusu. Pokud tedy nemáte opravdu velkou hustě zarostlou nádrž... Bývají často nesnášenlivé a nemusí vůbec záležet na pohlaví. Ne nadarmo se jmenují český bojovnice.
Ono ani paví očka nejsou k bettám to pravé ořechové... Jsou to prasátka a betty potřebují čistou vodu. A okusování ploutví tam může nastat taky.

Každopádně ani kvalita vody nevypadá nic moc podle stavu hladiny. Chce to často měnit část vody a nastavit v akvarku adekvátní podmínky (dostatek rostlin, správná údržba, nepřekrmování, dostatečná teplota atd.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...