Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hnojiva

Dobry den chtěl jsem se vas zeptat zda mam začit použivat hnojivo v akvariu 600l založene 28 listopadu dno ma zasobni substrat nutribasis a volcano red .Nadrž je středně zarostla .svitim zatim od 8h do 12h .Pak od 14 h do 18h.Otazka zno zda začit použivat hnojivo PMDD Komplex PLUS + Vita Plant -Tekuty uhlik a kolik přesně každy den děkuji za odpověd Libor.

Předmět Autor Datum
Tekutý uhlík je ve skutečnosti glutaraldehyd, to bych vynechal úplně. Je to takový šidítko. S tín PM…
honza1234 06.01.2019 13:45
honza1234
Zdravim vas tak krmeni živa potrava ted objednana a pak na jaře a v lete a podzim u nas v rybniku bl…
LORA 06.01.2019 14:06
LORA
:-) uvidíte. Jestli krmíte takhle kvalitně, tak bych se o fosforečnany a dusitany nebál. Tech budete…
honza1234 06.01.2019 14:11
honza1234
Ještě mam dotaz zhruba když tam už nebude vice rybek tak budě stačit dat měsičně 1/3 vody za čerstvo…
LORA 06.01.2019 14:21
LORA
No, nikdy nevíte co nádrž po přidání ryb udělá. Raději bych měnil častěji, alespoň ze začátku bych m…
honza1234 06.01.2019 16:18
honza1234
DOBŘE DIKY poslední
LORA 06.01.2019 18:01
LORA

Tekutý uhlík je ve skutečnosti glutaraldehyd, to bych vynechal úplně. Je to takový šidítko.
S tín PMDD plus, je otázka jestli je pro vás vůbec vhodné. Zalezi čím a jak krmíte ryby a jakou máte vstupní vodu a jak často ji měnite. Problém je, že PMDD plus vám do akva dodá vše včetně fosforu a dusíku. Jenže v nádrži často chybí jen něco. A ty ostatní prvky co nechybí se začnou hromadit a je zaděláno na problém. Taky je blbé že už je to namíchané dopředu v určitém poměru, takže nemáte šanci si to vyladit dle vlastních potřeb. Každý má ten poměr spotřeby živin jiný.
Já být vámi, tak si zjistím co mám za vodu a co v ní chybí a tím prvkem hnojím :-) U mě je třeba ve vodě málo K a Mg, čili dodávám jen tyhle dva prvky ve formě K2SO4 a MgSO4x7H2O. Fosfor dodává krmivo pro rybičky a dusičnany mám ve vstupní vodě + zase krmení.

Zdravim vas tak krmeni živa potrava ted objednana a pak na jaře a v lete a podzim u nas v rybniku blechy klasika.jinak jsem nasadil už na silvestra 30 teter ruzne druhy 6 skalaru a 5 kropenaču a budou ještě ancistrusy.Nebude tam moc rybek na 600l.Na hnojeni se vykašlu v 70 letech ani 80 letech jsem takove blboviny němel a šlo to taky a krmil jsem živou potravou pokud to šlo .Děkuji za odpověd Libor

Ještě mam dotaz zhruba když tam už nebude vice rybek tak budě stačit dat měsičně 1/3 vody za čerstvou a po 6 měsicich dat do cajku filtry oba vnějši i vnitřni zas dat do vnějšiho nahoru čistou filtračni vatu a purigen a vnitřini pěkne vyprat v akvarijni vodě .Dekuji vam za odpověd Libor

No, nikdy nevíte co nádrž po přidání ryb udělá. Raději bych měnil častěji, alespoň ze začátku bych měnil klidně 1/3 týdně. Pak už si to vysledujete. Já v měním 1/3 jednou za týden nebo dva. Hadicí, rovnou z vodovodu. Kdo by se s tím kýbloval při těch litrech.
Filtrační vatu budete muset měnit podle toho jak se zanese. Mě to nebavilo, do filtru pořád lézt, tak jsem nasadi na sání filtru kostku akvacitu a ta mi slouží na zachytávání mechanického bordelu. Do filtru pak lezu asi jednou ročně. Ale já už nemám purigen. U toho bude ta půlroční doba mezi údržbou žádoucí. Purigen je potřeba regenerovat v savu. Ostatní média jak říkáte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru