Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bojovnice zabila živorodku

Zdravím, dneska jsme koupili naše první rybičky do prvního akvária, máme 37,5l, živé rostlinky, umělý hrad. Odpoledne jsme rybičky vypustili a bylo všechno o.k. Máme (spíš měli jsme) 4 živorodky-samečky, 5 neonek a jed
noho samečka bojovnice a dvě samičky. Nakrmili jsme je a všechno v pohodě, ale večer najednou jsem viděla samečka bojovnice, jak zabil jednoho samečka živorodky. Setkali jste se s tím někdo? Mám se bát, že mi vyvraždí akvárko? Díky za pomoc.

loading...
Předmět Autor Datum
Dobrý den. Ano to se stává, když nevyberete zrovna vhodnou osádku. Jestli jsou zivirodkami myšleny p… nový
honza1234 13.05.2019 00:35
honza1234
Zdravím, právě že jsem si jako nováčci nechali poradit ve zverimexu a bylo nám řečeno, že betty s ži… nový
mascorpio 13.05.2019 10:23
mascorpio
To nejste první ani poslední. Ve zverimexu Vám nakecají cokoliv. Bohužel to je realita. Víc ryb, vět… nový
honza1234 13.05.2019 17:03
honza1234
Moc děkuji za radu, bude další akvárko holt. Děkuji. poslední
mascorpio 14.05.2019 11:13
mascorpio

Dobrý den. Ano to se stává, když nevyberete zrovna vhodnou osádku. Jestli jsou zivirodkami myšleny paví očka, tak tam ty konflikty bývají. A navíc se k sobě nehodí ani teplotně a cistotností. Hlavně bych se teď bál, že se betty vyvraždí navzájem. Ony se nejmenují bojovnice nadarmo.
Příště to chce vybírat osádku trochu z rozmyslem.
Buď tam nechat jednu bettu ale řádně ji topit, nebo nechat živorodky. Víc se do tohoto objemu nevejde.

Zdravím,
právě že jsem si jako nováčci nechali poradit ve zverimexu a bylo nám řečeno, že betty s živorodkama v pohodě jenom musí být 1 sameček a 2 samičky, protože jsou na sebe agresivní a sameček by jednu samičku uhnal. Jinak podle nich na velikost akvária je ten počet rybiček akorát. No tak snad to bude v pohodě a byl to ojedinělý případ. Děkuji za odpověď.

To nejste první ani poslední. Ve zverimexu Vám nakecají cokoliv. Bohužel to je realita. Víc ryb, větší tržba. Rozhodně bych se neřídil, tím co prodavači tvrdí. Jejich zájemem totiž není fungující akva. Na tom by nic nevydělali. Už to že vám nacpali do tak malého akvárka tři betty (na pohlaví nezáleží, na 90 % se navzájem budou řezat), svědčí o jejich „dobrých“ úmyslech.
Betty a paví očka spolu není dobrá volba. Vždy bude minimálně kvůli teplotě jeden druh strádat. No a neonky do takového objemu nepatří vůbec.
Opravdu doporučím i těch rybách něco nastudovat než si je člověk pořídí. Pak to dopadá takto. :-( Řešil bych to, dokud to jde a nenechal problém vyhnít. Protože pak už bude třeba pozdě.
Nechal bych to jedné bettě nebo zivorodkám. Ostatní bych dal pryč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...