Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký silikon k opravě akva

Zdravím,
měla bych ještě jeden dotaz. Před půl rokem jsem kupovala nové akvárium, protože u starého se odchlípnul silikon a ono začalo téct. Zatím mi leží na půdě. Ráda bych ho opravila, abych měla záložní pro strýčka příhodu. Jednak jsem chtěla poprosit, zda nemáte někde odkaz na návod jak na to a za druhé jaký máte vyzkoušený silikon (lepidlo).
Díky moc Minea

Předmět Autor Datum
Buď vlepit dovnitř pásek skla po celé délce té postižené strany. Množství silikonu dobře odhadnout,…
Kiksfix 16.10.2019 18:52
Kiksfix
Děkuji za odpověď. První variantu si nějak nedovedu přestavit, akvárko teče ve spoji ve spodní předn… poslední
Minea 18.10.2019 11:33
Minea

Buď vlepit dovnitř pásek skla po celé délce té postižené strany. Množství silikonu dobře odhadnout, aby ho moc nepřebývalo. Nesmí se po zatuhnutí odříznout. Nebo celé akvárko rozebrat, očistit a znovu slepit. Silikon je celkem jedno jaký, ale vždy čistý silikon.

Děkuji za odpověď. První variantu si nějak nedovedu přestavit, akvárko teče ve spoji ve spodní přední hraně (dno/stěna) - ve spoji. Varianta č. 2 je celkem logická, jenže ono se hezky řekne rozebrat, očistit, spojit, ale pro nezkušeného je to velice široký pojem. Není někde na netu návod (nějaký fígl) jak na to, aby výsledek byl takový jaký potřebuji - tedy netekoucí akvárko.. Při lepení - musím všechny díly slepit najednou, nebo mám vždy počkat, až předchozí spoj vytvrdne? Mám to nějak k sobě přikurtovat, aby silikon dobře přiléhal nebo stačí "jenom přimačknout" a drží to? Kolik vlastně silikonu budu na 60litrové akva potřebovat?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru