Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bojovnice a ukousnutá přední ploutvička

ahoj, mám betu bojovnici samce v akváriu 50 l. s dalšími rybami (platy, skaláři, neonky, mečovka). Všechno bylo ok, byla aktivní a veselá až jednou měla ukousnutou přední ploutvičku. Od té doby se schovávala a moc se neukazovala. Dala jsem jí do samostatného provizoria, ale asi se jí tam moc nelíbí. Mám jí vrátit zpět nebo počkat až jí ploutev doroste? A doroste jí vůbec??
Díky předem za radu

Předmět Autor Datum
Ahoj, nejsem žádný znalec, v podstatě vlastně pořád ještě začátečník... ale i tak, nemáš v 50 l akva… nový
Minea 11.11.2019 11:09
Minea
Dobrý den. Tohle nepíšu rád. Ale na vině je nevhodná osádka. Skaláry do 50 litrů nepatří ani omylem… poslední
honza1234 12.11.2019 12:20
honza1234

Ahoj, nejsem žádný znalec, v podstatě vlastně pořád ještě začátečník... ale i tak, nemáš v 50 l akva nějak moc ryb a ještě tolik druhů? Nejsem si jistá, jestli se vůbec snesou... Skalár do takhle velkého akva vůbec nepatří...

Dobrý den. Tohle nepíšu rád. Ale na vině je nevhodná osádka. Skaláry do 50 litrů nepatří ani omylem (určitě je dejte pryč) a k Bette už vubec ne. Mimoto platy a mečovky se budou křížit. Taky bych dal alespoň jeden druh pryč.
Být vámi, tak se rozhodnu co vlastně chci chovat. O tom si něco nastudujte a vytvořte tomu odpovídající podmínky. Jinak budete trápit ryby i sebe. Protože držet úspěšně tyto druhy spolu v takovém malém objemu nepůjde. Navíc jak ryby porostou bude se situace zhoršovat.
K dotazu. Záleží na to jak je ta ploutev ukouslá. Ploutev většinou doroste pokud bude ryba v dobrých podmínkách. Což to provizorium asi nebude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru