Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skříňka pod akvárium

Dobrý den,
dovedl by mi někdo prosím poradit, jakou bych si měla pořídit komodu/skříňku pod 70 litrové akvárium, tak, aby to ta skříňka unesla i s dalšími věcmi, které budou ve skříni uložené? Chci si pořizovat akvárko, zatím jsem nikdy žádné rybky neměla, tak nemám představu, kde se dá pořídit nějaký slušný nábytek, který by vše výše napsané unesl. Na internetu jsou i speciální prodejny, které sice vyrábí skříňky, kde je uvedená i nosnost, ale designově jsou nic moc. V prodejnách s nábytkem typu IKEA, FAVI atd. zase nejsou žádné údaje o nosnosti, tak nevím, jakou mám záruku, že dřevěná komoda z IKEI unese vše výše zmíněné. Jaké jsou standardní velikosti 70 litrového akvária - našla jsem si 61x31X44 nebo 50x36x39. Co všechno potřebuju ještě k sestavení akvária - krom skříňky a akvária- ohřívač na vodu, filtr a nějaké světlo - říkal prodavač v obchodě. Více už nevím... Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Co všechno potřebujete? Určitě rybičky, rostliny, štěrk, nějaké dekorace a nějakou tapetu na pozadí.… poslední
Lukas1982 14.08.2021 12:42
Lukas1982

Co všechno potřebujete? Určitě rybičky, rostliny, štěrk, nějaké dekorace a nějakou tapetu na pozadí. Určitě se bude hodit i zvon na odsávání kalu, krmítko atd. V akvaristice Vám jistě poradí. Taky nějaké přípravky na úpravu vody.
Rozměry akvária bych volil podle velikosti skříně tak, aby akvárium bylo po celé délce skříně, aby nehrozilo prohnutí. Taky je dobré pod něho dát klasický polystyrén.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru