Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada na vybavení akvária

Takže akvárium bude cca 180 litrů.

Osvětlení:
- obecně se uvádí na každých 15-20 cm hloubky (34 cm - Š) jedna trubice přes celou délku. Teoreticky by mohla stačit jedna, dvě to jistí úplně v pohodě. Záleží jak moc chceš rostlin. V případě jedné trubice bych použil Aquaglo (nebo jiná podobná od jiného výrobce), v případě dvou pak kombinaci Aquaglo + Floraglo (nebo obdoba...).

Filtr:
- na tenhle objem vody se určitě vyplatí zainvestovat do vnějšího filtru (Eheim, Fluval, Atman - řazeny dle kvality...). Sice to stojí víc peněz, ale člověk pak nemá s akváriem prakticky žádnou práci, vzhledem k velkému objemu filtrační hmoty. Další výhodou je, že vnější filtr stojí ve stolku pod akváriem a dovnitř vedou jen hadice. U vnitřního je potřeba počítat s tím, že zabere v akváriu dost místa (při tomhle objemu) a není to většinou moc vzhledné. Aspoň mě to do biotopového akvária nesedí:-)

Topení:
- přepočet zhruba co litr, to watt. Takže topení cca 150w až 200w, záleží to na tom, o jak moc je třeba vytápět, tedy jaká je teplota v místnosti, kde bude akvárium stát.

Stůl:
Tak určitě se dá, jenom počítej, že zaplněné akvárium s pískem atd. se může dostat až na hmotnost čtvrt tuny, tak pořádně vyztužit.

Ad ryby: musím citovat zde oblíbeného Cimrmana: ...a není to málo, Antone Pavloviči?:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny