Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nálevník

Prosím o radu, jak se zbavit nálevníka? Jsem teprve začátečník, ale dočetla jsem se, že mléčné zbarvení vody a jakoby bílý prach je nálevník. Pokusila jsem se vyřešit problém zateměním na 24h. a zhruba 5dní nekrmit(toto mi poradili v obchodě), také jsem zvýšila vzduchování. Bohužel to však nepomohlo. Už nám odešli dvě rybičky, které zprvu plavaly u hladiny. Chtěla bych tedy raději použít nějakou účinnou chemii. Děkuji za každou radu :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám 75L akvarium mám v něm nějaké ty paví očka a závojnatky nedaří se mi zbavit nálevníka pomůže ten…
DominikH 25.10.2015 18:57
DominikH
Taky čas od času bojuji s nálevníkem. Nitrivec sám o sobě asi nebude stačit. Chce to odkalit a pak n…
Robinzon 27.10.2015 09:40
Robinzon
Ještě k Sera Nitrivci - jak název napovídá, slouží k podpoře nitrifikačních baktérií, které ve filtr… nový
Robinzon 30.10.2015 09:07
Robinzon
Mě se osvědčila metoda, kdy do akvária najelu "špínu" z nějakého déle provozovaného filtru (od kamar… poslední
Georgij Gadjukin 20.11.2015 11:20
Georgij Gadjukin

Taky čas od času bojuji s nálevníkem. Nitrivec sám o sobě asi nebude stačit. Chce to odkalit a pak nekrmit, nehnojit, neměnit vodu a nesvítit; 4-5 dnů by mohlo stačit. Jinak nálevník rybičkám neškodí. Živí se bakteriemi, které se živí na detritu. Já k vnitřnímu filtru ještě přidávám rezervní bublifuk.

Ještě k Sera Nitrivci - jak název napovídá, slouží k podpoře nitrifikačních baktérií, které ve filtru přeměňují čpavek na dusičnany a nálevníkům nevadí. Nitrivec obsahuje rozemleté horniny, které zpočátku způsobují bílý zákal, takže předávkování by mohlo být kontraproduktivní (ucpaný filtr?).

Mě se osvědčila metoda, kdy do akvária najelu "špínu" z nějakého déle provozovaného filtru (od kamaráda). Akvárium sice chvíli vypadá jako žumpa :-), ale do druhého dne je po nálevníkovi. Pak je důležité minimálně 14 dní nečistit filtr, a když, tak opět část toho bordelu z něj vrátit do akvária.
Tohle mi funguje a chemii netřeba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru