Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvarium set

Ahoj,
mam zkusenost s tera-zviratama (chameleon,agama). Bohuzel nejak nezvladam uzivit agamky - mel jsem zalozenych chov svabu, ale temer vse vyjedli..takze je budu muset dat pryc, protoze je nebudu mit z ceho uzivit.

Kdysi jako mali jsme meli akvarko a rad bych ho pritelkyni poridil- pro relax do loznice. Chci se zeptat na akva sety - vetsinou obsahuji filtr,osvetlovaci kryt+zarivky... ale ne topeni - je vzdy treba??

dale dotaz k cisteni - je pravda, ze kdyz je dobry filtr+ancistrusy, tak se akvarko nemusi i rok cistit?? je to mozna debilni dotaz, ale jsem na voziku a asi by to pro mne byl docela orisek.

a jeste jedna vec co mne zajima - kdyz sme byli mali, meli sme akvarko bez filtru. jen vzduchovaci motorek s hadickou... pouzivaji se i dnes nebo je to nejak zabudovane v tech filtrech??

jsem fakt laik - kdysi jsem se o rybicky zajimal, ale jeste jako dite.tak se predem kdyztak omlouvam!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj topeni neni nutno, rybicky chovam jiz neco pres 20 let (ne zavodne, rekreacne) nikdy jsem tope…
DKK 21.07.2010 15:19
DKK
citim ze zde budou namitky, nic mene mluvim z praxe Čau:-D já netvrdím, že to nelze - záleží na tep… nový
Arutha 24.07.2010 12:41
Arutha
tak s tou krupickou a obecne s chorobami souhlasim to ano, a taky prisoluji vodu ale radeji mam prev… poslední
DKK 26.07.2010 10:15
DKK

Ahoj

topeni neni nutno, rybicky chovam jiz neco pres 20 let (ne zavodne, rekreacne) nikdy jsem topeni neuzival, dokonce ani v akvarku kde mam ryby oddelene na chov. Teplota od 20 a vic, idealne 24°C naprosto vyhovuje a postacuje temer vsem dostupnym nenarocnym druhum (citim ze zde budou namitky, nic mene mluvim z praxe) Pri vyssich teplotach sice ryby rychlejc rostou ale taky zijou kratsi zivot. Snad jedinou dostupnou vyjimkou jsou tercovci, predpokladam ze ale na tyto se nechystas kdyz porizujes akva set.
Aby jsi mel co nejmene starosti, naprosto doporucuji koupit kvalitni a objemove co nejvetsi vnejsi filtr, totalne bez starosti, provozuji jiz 4 rokem a jak pises, za rok cistit nemusim (pouze odcerpavam vodu starou a menim za novou).
V setech moc techto filtru nebyva a kdyz tak jsou to velice nekvalitni veci. Doporucuji kazdopadne koupit jednotlive, jak kvuli kvalite, tak kvuli zaruce. Ona ta cena stejne toli nevyleze, akva si nech zlepit u sklenare, cena bude razem polovicni proti akva obchodum.
Vzduchovaci kaminky se porad delaj ale ty neslouzi k filtraci ale k cirkulaci vody a potazmo tvorbe ksyliku (okyslicovani) ve vode.
tak tolik za mne.
Preji hodne uspechu

DKK

citim ze zde budou namitky, nic mene mluvim z praxe

Čau:-D já netvrdím, že to nelze - záleží na teplotě okolí a druhu ryb. Mě topení udělalo vždy medvědí službu při případné nemoci. Např. krupička se velmi efektivně léčí když zvýšíš aktuální teplotu v akváriu - což bez topení neuděláš.
Takže já radši topení používám - když netáhne nějak extrémní rozdíl oproti okolí, tak to ani prakticky nežere...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru