Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prevzdušňovanie morského akvária cez noc

Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadne používania prevzdušňovadla v morskom akváriu aj cez noc. Mám 30 litrové akvárium zn. BiOrb a 2 jedincov druhu Amphiprion ocellaris. Je všeobecne známe, že rozpustnosť kyslíka v morskej vode je nižšia ako v sladkej vode, no neviem, ako dlho ostane morská voda "nasýtená" kyslíkom, keď sa pri prezdušňovaní akvária cca 14 hodín non-stop vypne prevzdušňovadlo na zvyšných 8 hodín (v nočnom čase). Podotýkam, že teplota akvária je cca 25 °C.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
bud ses s těmi 30 litry upsal,pokud ne,netrap se tím....nebudeš muset tenhle problém dlouho řešit...
viper 03.12.2010 23:41
viper
viper :x:, ďakujem - práve od takých ako si ty, som čakal takúto odpoveď. Nevadí. A teraz k veci, p…
luko 04.12.2010 00:10
luko
O.K. uznávám,byla to trošku podpásovka,ale nemohl jsem si pomoct-holt pravda je občas bolestivá,at s…
viper 04.12.2010 01:35
viper
viper, ďakujem. Ryby sú len hobby a potešenie, necítime sa ako najväčší chovatelia, chceli sme ryby,…
luko 04.12.2010 10:23
luko
Tak tohle přesně je přístup, který mi dokáže pekelně hnout žlučí - ryby jsou živí tvorové a cítí, mo… nový
Y Draig Goch 15.12.2010 10:00
Y Draig Goch
@Y Draig Goch - nemôžeš to takto porovnávať, ryby majú u nás všetko čo potrebujú. Nechcem útočiť (vš… nový
Len tak 24.12.2010 11:30
Len tak
.... všichni jsou blázni,jenom já jsem letadlo....aneb. chytrému napověz.... na druhou stranu kdyby… nový
viper 24.12.2010 23:14
viper
Uf... dobře. Jsem tu po dlouhé době a není to aktuální, ale... :x:3-[:.( Přepočítávat živé tvory na… nový
YDraigGoch 17.02.2011 19:50
YDraigGoch
Takže po dlhšej dobe píšem skúsenosti s akváriom BiOrb a morskými rybičkami. Prevzdušovanie stále be… nový
Len tak 22.06.2011 18:13
Len tak
Dobrý den, dočetla jsem, se, že máte také akvarium Biorb. Já dostala biorb flow-30l. Po instalaci js… poslední
zuzuz 06.02.2014 10:40
zuzuz

O.K. uznávám,byla to trošku podpásovka,ale nemohl jsem si pomoct-holt pravda je občas bolestivá,at se ti to líbí nebo ne.To že ty klauni v téhle nádrži ke všemu u začátečníka dlouho nepřežijou je bohužel smutná skutečnost.Pokud si "takými ako sem já" myslel lidi pro které akvaristika znamená 20 let obživu a zároven koníček pak ses trefil,řeknou ti totéž.
Ale každý nějak začínal,takže k věci-jde o to,jestli filtr s odpěnovačem ev. další technikou (nevím co tam všechno máš) dostatečně prokysličí vodu- je možné že to zvládnou i ve dne natož v noci kdy mají denní ryby což klaun je sníženou spotřebu kyslíku.
Zjistit to můžeš 2 způsoby - bud si koupíš test na obsah kyslíku ve vodě,nebo jim až budeš doma vzduchování na 8-10 hodin vypni a pozoruj je-jak začnou být nervozní,zrychleně dýchat nebo se věšet pod hladinu víš na čem jsi.

Edit- vygooglil jsem si akvária BiOrb - pokud máš některý z těch co jsem viděl tak filtrace je dělaná na sladkou vodu...možná máš ale jiný....

viper, ďakujem. Ryby sú len hobby a potešenie, necítime sa ako najväčší chovatelia, chceli sme ryby, chceli sme pekné ryby a máme. Ak zomrú alebo budeme vidieť, že sa nejako trápia, určite sem napíšem. Zatiaľ je to OK.

Tak tohle přesně je přístup, který mi dokáže pekelně hnout žlučí - ryby jsou živí tvorové a cítí, mohou být ve stresu, trápit se a vůbec... jak by bylo vám, kdyby vás někdo ubednil na záchodě (přece se tam vejdete, tak co), prostě protože by chtěl a připadalo by mu to v pořádku? A takhle jednou za čas vám pootevřel dveře a vpustil vám tam milostivě trochu vzduchu? Tohle je týrání zvířat a nezlobte se na mně, mělo by být nějak potrestáno. Samozřejmě, potrestá vás to, že jste úplně zbytečně vyhodil spoustu peněz, ale pokud jste člověk, který zná jen cenu a ne hodnotu... pak vám zřejmě není pomoci. Vašim rybám přeju hodně štěstí, všem které pro své estetické cítění ještě nějak zajímavě utrápíte... Howgh! 3-[
Omlouvám se modům, ale tohle mě vážně dostalo...

@Y Draig Goch - nemôžeš to takto porovnávať, ryby majú u nás všetko čo potrebujú. Nechcem útočiť (však sú vianoce), predpokladám, že nemáte ani kapra a ani žiadne mäso, však tá sliepka alebo prasiatko tiež žilo, cítilo a bolo v takých podmienkach čo si nevieš ani predstaviť a tiež to mäso nestojí pár centov.

Ryby sme si kúpili pre radosť a potešenie, nemôžeš nám vravieť, že ich týrame, tie ryby majú všetko čo potrebujú, pekné akvárium, peknú výplň a výbornú stravu. Nie sme profesionáli a ani nechceme byť, ešte raz to opakujem máme to len pre radosť a potešenie - a čo sa má stať sa stane. Ak zomrú bude ma to veľmi mrzieť, lebo tých 16 EUR budem musieť zarobiť.

Uf... dobře. Jsem tu po dlouhé době a není to aktuální, ale... :x:3-[:.(
Přepočítávat živé tvory na peníze je naprostá zhovadilost a neskutečné buranství... ryby, které by měly pěkné akvárium by ho měly pěkné podle svých potřeb a ne vašeho estetického hlediska... to je nejdůležitější... nám, když něco zahyne, nemrzí nás peníze do toho vložené (a to nejsou nikdy jen pořizovací náklady, sčítá se to na pěknou částku), ale především ztráta života a snaha najít chybu - udělali jsme dost? Snažili jsme se dosáhnout nejlepších možných podmínek? Byla naše snaha dostatečná? Nikdy by mě nenapadlo vypnout vzduchování na osm hodin... akvária máme tři a to v pokoji, kde spíme. Taky ještě ptačí a myší klece a terárium. Popravdě - bez uklidňujícího zvuku pravidelně spínané filtrace ba se mi asi nepovedlo usnout a v klidu spát, stejně jako bez drnčení kolotočů, hlodání větviček a občasného "štěbetání ze spaní"...
A ano - správně, nemáme na vánočním stole ani kapra, ani prase. Kapr je velmi inteligentní ryba a prase velmi inteligentní savec. Taky nemáme živý strom... a taky neslavíme Vánoce. Aspoň ne tak, jak je vnímá dnešní západní civilizace... pravděpodobně skončím v kolonce "blázen", ale děkuju, už jsem si zvykl.
Howgh, domluvil jsem...

Takže po dlhšej dobe píšem skúsenosti s akváriom BiOrb a morskými rybičkami. Prevzdušovanie stále beží cez noc, už sme si zvykli na zvuk. Cez noc by určite vydržali, ale ja som nemohol spať s pocitom, že rybkám niečo chýba.

Na potešenie rybičky stále žijú (už pol roka, wau), čo niektorý neverili a ani nechceli uveriť. Prešli už aj malou chorobou, dostali krupičku (ale bola zo zlej stravy) a teraz sú v poriadku a stále rastú.

Tak ak to niekto číta, že či je možné chovať v malom akváriu morské rybky tak ááááno! Som rád, že sa niektorý "profesionálny" chovatelia sa zmýlili a dúfam, že sa budú mýliť naďalej - pretože verím, že rybky nám budú robiť radosť ešte niekoľko rokov (že zomrú na starobu).

Dobrý den, dočetla jsem, se, že máte také akvarium Biorb. Já dostala biorb flow-30l. Po instalaci jsem zjistila, že je hodně hlasité. Nehlučí ani tak čerpadlo, jako vzduchovací trubice v akváriu, hluk vychází někde z míst filtru. Vzduchování je opravdu hodně hlasité, nemyslím, že bych byla nějak přecitlivělá na zvuky. Nemám ho kam dát, mám ho v ložnici a opravdu mě hodně ruší při spánku a celkově je hluk nepříjemný. Na internetu jsem četla, že zvuk ztlumí vzduchovací kámen, ten mám a neřekla bych, že by zvuk nějak extra tlumil. Zajímalo by mě, zda je ten hluk normální nebo nemám třeba na svém akváriu závadu. Vzhledem k ceně akvária, se totiž dost divím, jak ruší. Snad budete na mou otázku znát odpověď.
Děkuji. Kolísková

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru