Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rybičky v ohrožení...Please hellp!

Dobrý den.
Mám cca 40l akvárko a v něm mám jednu Betu(samce),Závojnatku(Karkulku) a něco co podle prodavače ve zmerimexi je Závojnatka Černá.(Velké oči po stranách hlavy-černá)
Problém je ten že nejdříve Beta,pak černá závojnatka začaly být apatické.Beta se pravděpodobně vzpamatovala,ale černá sice ještě "dýchá",ale nechce plavat ani žrát.V akvákru používám vzduchovací filtr s aktivním uhlíkem.Nemohly by rybky reagovat na tohle?Jinak jak poznám že jsou rybky zasaženy plísní?Jako podklad a dekor používám barevný štěrk koupený ve zverimexu,a pár vyvařených říčních kamenů.Osvětlení používám ručně dělanný LED s plným spektrem vč. ultrafialového.Všiml jsem si že některé kameny dekoru strácejí barvu.Mohly by problémy způsobit ty kameny(resp.barva která se z nich uvolňuje)?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak píše Mamejeradi , malé akva. Závojnatky a teleskopky dokážou značně zaneřádit nádrž výkaly. Nepí… nový
ar 08.05.2011 11:33
ar
Já bych se přikláněl k tomu, že mu ta závojnatka nastydla. Jí nebudou dusitany tolik vadit, přeci je… nový
Mamejeradi.cz 08.05.2011 11:39
Mamejeradi.cz
Je to možné, že nastydla. Ony jsou závojnatky už hooooooodně přešlechtěné a náchylné na cokoli. Je p… nový
ar 08.05.2011 12:15
ar
Chce to zvýšit teplotu v akváriu, jinak ti ryby pochcípaj na nějakou plíseň. Bojovnice žijou i v rýž… poslední
Réza 26.06.2011 14:42
Réza

Jak píše Mamejeradi , malé akva. Závojnatky a teleskopky dokážou značně zaneřádit nádrž výkaly. Nepíšeš jak často mněníš část vody (cca 1/3) což je u závojnatek dost důležité. Teplotu vody zmiňoval taky Mamejeradi. Další co není nejvhodnější je filtr s aktivním uhlím, to se používá hlavně když je ptřeba z vody odstranit zbytky léčebných přípravků a nebo pokud voda zapáchá. Je potřeba dávat novou náplň každý týden. Je lepší používat ve filtru "vložky" z Bioakvacitu. Dokonce i starý klasický "bublifuk" s molitanem by zastal úlohu filtru lépe než aktivní uhlík. Ty barvené kameny taky není to pravé ořechové, na trhu se opravdu objevuje spousta "šuntů" a není vyloučeno, že jsi na nějaký narazil. Pokud strácí barvu, tak je to dost pravděpodobné. Není nad klasický propraný a vyvařený říčák. Ohledně kamenů z potoka, záleží co je to za kámen a jestli neobsahuje vápenec. V prví řadě bych hned vymměnil tu 1/3 vody. Do té vody ktero budeš měnit bych přidal jednu polévkovou lžíci soli. Já osobně si myslím, že je v nádrži moc amoniau a NO2.
Doplň ještě informace.

Já bych se přikláněl k tomu, že mu ta závojnatka nastydla.
Jí nebudou dusitany tolik vadit, přeci jen je to karas....
Jestli mu jen sedí na dně, tak podle mě nastydla.
Znáš to jak to v těch petcentrech drží při 28stupňích, aby jim to nechcíplo, pa to přineseš domu a hned je malér...

Chce to zvýšit teplotu v akváriu, jinak ti ryby pochcípaj na nějakou plíseň. Bojovnice žijou i v rýžových políčkách v Asii, kde je hodně teplá voda. A je mi trochu líto tvého samce, že je tam sám svého druhu, potřebuju skupinu samiček;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru