Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prosím o radu ohledně nemocí

zdravím , právě fotky jsou problém ,protože na ploutvých to jde těžko v pohybu vyfotit a vylovit oceláty není sranda...celkově jsou ty našedlé cystičky špatně vyfotitelné i když ryby vyndám ,ale zkusím pozvat kámoše profi fotografa.
Entizolem už jsem léčil taky tenkrát měl gibbiceps světlé výkaly a nejspíše jsem vyléčil dobře, od té doby je vpohodě.
Vrubouš a skalára : každý mi to říká a diví se, mě zatím fungují vpohodě.


koukal jsem s ena tu hexamitozu, ty cysty to by mohlo být ono, ale ocelláti to mají jenom na ploutvých u žaber,nikde jinde a přijímají potravu, výkaly mají vpořádku.Co se týče gibbicepse ten má taky zažívání vpohodě.Musím si posvítit na ty trnovce,ty jsem nedávno dostal, tak na ty si musím posvítit.Jelikož lítají jen v noci ,tak nemužu dobře zjistti zdali přijímají potravu a jaké mají výkaly.
Tu hexomatozu měla nejspíše ta skalára co uhynula, měla bílé výkaly.A mám podezření i u trnovců ,nafouklé břicha ,dýchání u hladinyatd..to už jsem měl u kančíků kdysi,bílé výkaly,nafouklá břicha,plavání u hladiny,celkový uhyn.
Nejspíše bud jde o jednu nebo dvě nemoci , jedna střevní a druhá krupičkovitého puvodu či parazit.Proč mají ale bílé flíčky na očích to už je asi plísnového puvodu , a kvuli vodě.

Pokusím se dodat nějaké fotky a postupně to nějak řešit.

Další poznámka: nedávno jsem nasadil tu rašelinu,došlo k poklesu PH což mohl být pro ryby šok,slyšel jsme,že to muže vyvolávat propuknutí střevních nemocí.

PH mám cca.6,5-6,8 měl jsem rašelinu ,předtím jsem měl PH přes 7

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny