Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prosím o radu ohledně nemocí

Dobrý den, prosím Vás o rady ohledně mých ryb.Chovám vrubozubce paví , skaláry, krunýřovce a trnovce.Vrubozubci měli již dříve bílé tečky na ploutvých, léčba nezabrala a to jsme vyzkoušel vše možné.Nyní po nějaké době, se to přeneslo na skaláry.Nejspíše nějaký parazit.Mjaí to pouze na ploutvých u žbare,nikde jinde.Vrubouši mají už konce těch plouvých uplně roztřepené a plandají z toho takové průhledné vlásky.

Nedávno mi začal problém s trnovci ,začali plavat k hladině,lapat po vzduchu , na očích bílý povlak.Nežerou ,jedne je uplně nafouklý.

Je to týdne umřela skalára,plavala na boku ,prudce dýchala a možná se mi to zdálo ,ale měla bílé výkaly,což by měli být paraziti vnitřní.

Další věc je ta ,že vrubozubci mají na očích bílé flíčky,asi plíseň.

Vypadá to jako horor,vše možné dokupy,ale akvárium pravidelně čistím ,dokaluji, hodnoty ph a NO2,3 jsou vn ormě.Mám výbornou výkonnou filtraci.Nebřerybněno.Prosím za každý názor či postřeh jsem rád,nasadil jsem sera bactopur ,první den 22 kapel na 2O litrů, pauza,třetí den ,22kapek na 20 litrů ,ale ted nevím co dál,jestli pokračovat dál a jakým způsobem??? Nezdá se,že by cokoliv zabralo.Vodu jsem docela dost osolil a zvedl teplotu z 24 st.na 27 st.Soli aspon 15 lžic polévkových.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
čím vším jste to léčil? Asi bych ryby přelovila do čisté nádrže beze dna, jenom s nutnýma úkrytama n…
Aurifer 01.09.2011 19:26
Aurifer
dobrý den, nyní mám 28st.solím a měl jsme tu serru bactipur chystám s ena mycopur,protože mají tu lí…
OCELLATUS 02.09.2011 19:19
OCELLATUS
zkus sem hodit nějakou slušnou fotku,bez ní je to věštění z křištálový koule....co je řek bych ale r…
viper 02.09.2011 23:24
viper
zdravím , právě fotky jsou problém ,protože na ploutvých to jde těžko v pohybu vyfotit a vylovit oce… poslední
OCELLATUS 03.09.2011 09:36
OCELLATUS

čím vším jste to léčil? Asi bych ryby přelovila do čisté nádrže beze dna, jenom s nutnýma úkrytama nejlíp z kameniny nebo zatíženého plastu (bez organického materiálu), osolená voda OK, teplota taky, vyřadit filtraci jenom silně vzduchovat a pořídit nějaký Acriflavin, Preventin nebo podobný širokospektrý sajrajt... Je to zastaralé svinstvo, ale v porovnání s těma Serrama osvědčené a účiné. Já s nima zrovna dobré zkušenosti nemám, je to takové za vyšší cenu nižší účinnost.

dobrý den, nyní mám 28st.solím a měl jsme tu serru bactipur chystám s ena mycopur,protože mají tu lísen na očích.Ploutve už jsou lepší netřepí se,ale ty bílé tečky přetrvávají,krupička to nebude.Jsou to nějací odolní parazité,co vytváří malé cysty na ploutvých.

Měl jsem ryby měsíc v karanténě,jenom vzduch a holé akvárko,acriflavin.sůl 29 st.a nic
zkoušel jsem,eshy,entizol, metrodiazol, FMC atd...a nic

tak jsem dal všechny ryby zpátky a nechal to být co se stane,ted po nějaké době se jim typ loutve začaly třepit a maj to i skaláry.Asi budu muset sehnat znova karanténu a akvárko založit znova,protože už nevím.

Nemohu zase léčit donekonečna, nechat je chcípnout taky nechci,mám tam krunýřovce a ty trnovce a to jsou fakt pěkný velký kousky.Sumci už jsou fajn, plavou ok ...myslím ,že za to muže vysokohorská kyselá rašelina,nejspíše tak snížila ph rychle,že to rozhodilo celý proces v akvárku,a do toho jsem solil a dal acriflavin.už jsem to stabilizoval,i vyměnil 1/2 vody.

zkus sem hodit nějakou slušnou fotku,bez ní je to věštění z křištálový koule....co je řek bych ale relativně dost pravděpodobný,je hexamitoza,cichlidy jí docela trpí a má tyhle příznaky (může být že z oslabení se přidalo ještě něco sekundárně)...léčba bud entizolem,nebo přípravkem hexamita od Eshy...zagůgli a najdeš fotky,dávkování léčiv atd.
mmch. kombinace ocelát a skalára asi moc dlouho fungovat nebude.....

zdravím , právě fotky jsou problém ,protože na ploutvých to jde těžko v pohybu vyfotit a vylovit oceláty není sranda...celkově jsou ty našedlé cystičky špatně vyfotitelné i když ryby vyndám ,ale zkusím pozvat kámoše profi fotografa.
Entizolem už jsem léčil taky tenkrát měl gibbiceps světlé výkaly a nejspíše jsem vyléčil dobře, od té doby je vpohodě.
Vrubouš a skalára : každý mi to říká a diví se, mě zatím fungují vpohodě.

koukal jsem s ena tu hexamitozu, ty cysty to by mohlo být ono, ale ocelláti to mají jenom na ploutvých u žaber,nikde jinde a přijímají potravu, výkaly mají vpořádku.Co se týče gibbicepse ten má taky zažívání vpohodě.Musím si posvítit na ty trnovce,ty jsem nedávno dostal, tak na ty si musím posvítit.Jelikož lítají jen v noci ,tak nemužu dobře zjistti zdali přijímají potravu a jaké mají výkaly.
Tu hexomatozu měla nejspíše ta skalára co uhynula, měla bílé výkaly.A mám podezření i u trnovců ,nafouklé břicha ,dýchání u hladinyatd..to už jsem měl u kančíků kdysi,bílé výkaly,nafouklá břicha,plavání u hladiny,celkový uhyn.
Nejspíše bud jde o jednu nebo dvě nemoci , jedna střevní a druhá krupičkovitého puvodu či parazit.Proč mají ale bílé flíčky na očích to už je asi plísnového puvodu , a kvuli vodě.

Pokusím se dodat nějaké fotky a postupně to nějak řešit.

Další poznámka: nedávno jsem nasadil tu rašelinu,došlo k poklesu PH což mohl být pro ryby šok,slyšel jsme,že to muže vyvolávat propuknutí střevních nemocí.

PH mám cca.6,5-6,8 měl jsem rašelinu ,předtím jsem měl PH přes 7

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru