Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mřenka nádherná

Dobrý den, potřeboval bych poradit.Měl jsem problemy se šneky- přemnožené. Ve zveraku mi doporučily tuto rybku. Šneci opravdu zmizely.Po dvou měsících jsem dokoupil sumečka a 10 teter neonových.Po dvou dnech začal uhym rybek všeho druhu.První šel sumeček,neonky a razbory.Ryby byli vždy čilé a aktivní.V pruběhu noci ale vždy jedna až tři uhynou.Je možné aby tato ryba utočila na ostatní v rámci boje o teritorium??
Děkuji za rady

Předmět Autor Datum
Pokud tam máte jen jednu mřenku, je možné, že napadá ostatní kvůli stresu a je vhodné přikoupit ales… nový
Réza 27.12.2011 18:46
Réza
Přemýšlím, sumečci i neonky jsou docela citlivé ryby, reagují i na maličké změny... razbory mi nikdy… nový
Y Draig Goch 27.12.2011 19:49
Y Draig Goch
Osádka akvaria byla taková 3 razbory,5 neonek,5 teter zhavych + tato mřenka. Žily spolu půl roku bez… poslední
Špičák 28.12.2011 08:48
Špičák

Pokud tam máte jen jednu mřenku, je možné, že napadá ostatní kvůli stresu a je vhodné přikoupit alespoň ještě tři, prostě aby jich byla skupinka. Jen se šneky si nevystačí a krmení pro běžné rybičky pro ně není vhodné, čím jí krmíte? Jak velké máte akvárko? Tyhle mřenky dorůstají opravdu velkých rozměrů, dalo by se říci, že až nevhodných pro takové ty menší typy akvárek. Je tam dost rostlin? Mřenky jsou poměrně plaché a potřebují se mít kam schovat. Za úhyn ryb ale klidně může moct něco jiného.

Přemýšlím, sumečci i neonky jsou docela citlivé ryby, reagují i na maličké změny... razbory mi nikdy problém nedělaly...
Abychom to ujasnili - razbory byly v akvárku PŘED přidáním sumečka a neonek? Jsou tam ještě nějaké jiné ryby, resp. jaké je osazení akvária?
Další, co by mohlo pomoct je popsat podmínky - velikost akvária, typ filtrace, vzduchování a způsob jakým probíhá, krmení...
Nám šneky naprosto dokonale vyžraly schubertky, to jsou děsně pažravý potvory...

Osádka akvaria byla taková 3 razbory,5 neonek,5 teter zhavych + tato mřenka. Žily spolu půl roku bez problému. Pak jsem dokoupil sumečka+6 neonek.
Akvarium je 70 litru. Rostliny dvě- vypadá jako potos domácí.Krmím v 95procentech nitěnkamy.

Dal jsem ho na jeden den ven z akvaria a přestal uhyn ryb. Zkusil jsem ho tam vratit a výsledek je 2 mrtvé tetry. Jde z domu.

Díky všem za pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru