Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojovnice pestrá

zdar
chtěl bych se zeptat jak velké akvarium pro bojovnici pestrou.
A ješte čím ji krmit a jestli nepotřebuje nějakou techniku,prostě základní údaje díky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, pro betty je dobré mít akvárko alespoň o 15 litrech a to je opravdu minimum...pak samozřejmě č…
Réza 01.01.2012 18:45
Réza
aha díky a v 15 litrovém akvu mužu mít i pár pavích oček?
bojovník 01.01.2012 18:58
bojovník
Ale jo, myslím, že by to šlo, naši betťáci si jich nevšímaj, ale jak říkám, raději bych volila větší…
Réza 01.01.2012 19:10
Réza
nj a stačilo by aspoň 40x25x25cm? Mělo by to být asi 25 litrů. Kolik asi těch pavích oček do 25 litr…
hodtera 01.01.2012 19:44
hodtera
Stačilo...dala bych tam tak 6-8 pavích oček, ale to poznáš, jestli už je jich tam moc, paví očka jso…
Réza 01.01.2012 19:54
Réza
sakra a kdybych tam neměl betaka tak bych jich tam mohl mít i 12?
hodtera 01.01.2012 20:20
hodtera
Klidně...ale to zase počítej s tim, že se ti tam budou množit, jak šílený:-D Někdy tam ten přirozene…
Réza 01.01.2012 20:35
Réza
Taky máme beťáka v hejnu gupek, v 60l... je pravda, že potěr se někam poslední dobou vytratil, ale v… nový
Y Draig Goch 04.01.2012 16:42
Y Draig Goch
me se pavi oka schovaj i mezi kaminky, potvory.. ale jinak s pavima ockama by betta nemela bit probl… nový
sindynka 05.01.2012 19:55
sindynka
minimalne okolo 10-15 litru na jednu rybku, rozhodne ty betta akvarka nejsou svou velikosti vhodny..… nový
sindynka 05.01.2012 19:51
sindynka
Deset litrů už je málo...a krmeni pro betty je taky vločkový, nejvhodnější je kombinovat to s nějaký… nový
Réza 06.01.2012 15:49
Réza
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bojovnice_pestr%C3%A1 přečti si : .Chov v zajetí. všechno tam je :) poslední
Maryns 06.01.2012 20:24
Maryns

Ahoj, pro betty je dobré mít akvárko alespoň o 15 litrech a to je opravdu minimum...pak samozřejmě čím větší, tím lepší, bude se ti s tím v budoucnu i lépe pracovat a můžeš tam mít i další ryby...jak už jsem všude psala aspon stokrát, v malém akvárku se špatně udržuje správné prostředí...čistota, kyselost vody...rychle se to zakalí, zaroste řasou atd, takže to budeš muset častěji čistit a měnit vodu...teda když se rozhodněš pro malou verzi. Bojovnice potřebují teplou vodu...cca 25, 27°C, jinak trpí na bakteriální rozklad ploutví, krupičku, a všelijaké plísně atd, takže topeníčko. Vzduchování není třeba, filtr dle mého názoru ano. Krmit je samozřejmě nejlepší různými nitěnkami, nebo larvami komárů, koupíš je ve zverimexu mražené...na vločkovém krmení by nějakou dobu vydržela, ale samotné by to bylo chudé. Lepší je to kombinovat. No a případně nějaké to osvětlení...hlavně ale tu teplou a čistou vodu;-)

Stačilo...dala bych tam tak 6-8 pavích oček, ale to poznáš, jestli už je jich tam moc, paví očka jsou na tohle docela nenáročný a nevadí jim větší počet, maj rády početný skupiny a co se týče prostoru, jsou taky v pohodě. Musíš ale počítat s tim že ti bude betťák vyžírat malej potěr.

Klidně...ale to zase počítej s tim, že se ti tam budou množit, jak šílený:-D Někdy tam ten přirozenej predátor neni vůbec na škodu, paví očka jsou docela plevelný ryby...já jsem za ty betťáky mezi živorodkama ráda...je jich tam furt stejně a bojovníci maj přísun velice kvalitního krmení:-D Ale kdyby to akvárko bylo hustě osázený kytkama, tak by tam mohly nějaký mladý přežít. Něbo třeba přiklopenou mušli, pod kterou by byla škvíra, aby se tam mohly schovat, ale aby se tam ta betta nevešla. Mám to tak v jednom akvárku a často se tam nějaký prckové schovávaj:-)

Taky máme beťáka v hejnu gupek, v 60l... je pravda, že potěr se někam poslední dobou vytratil, ale vzhledem k počtu naustále nabouraných samiček vždycky 2 - 3 kousky přežijou a to je až až... a beťák si šmakuje a prosperuje. Tuhle se dokonce vofrňoval na Tubifex (Ale kdo by chtěl sušený, že? Kromě pancéřníků, ti jak začuchají Tubifex, vyjedou nahoru a nepustí k němu ani mečovky...)... Nicméně, aby gupky byly co k čemu, musí jich být spousta a na to je dobře trochu větší akvárium. V těch 25l by asi skončil beťák jako smutný sólista se zrcátkem...

me se pavi oka schovaj i mezi kaminky, potvory.. ale jinak s pavima ockama by betta nemela bit problem i kdyz muze to bejt pako a okusovat jim ploutve, ale ja mela opacnej problem, bettakoj okusovali ploutve platy, tak sel do jinyho akvarka k mecovkam, neonkam a zivorodkam ostrotlamejm ..a tam v pohode... tak pavi ocka sou s platama a neonkama sami...

minimalne okolo 10-15 litru na jednu rybku, rozhodne ty betta akvarka nejsou svou velikosti vhodny... naky 3 l apod, nebo to v cem je maj v akvaristice, je hruza ...maj rady teplou vodu (27 - 28 °c) tzn. koupit topitko, filtr by mel byt taky, nepotrebuje, vzduchovani a doporucuju i teplomer na kontrolu teploty (radsi obycejnej, digitalni se mi neosvedcil) a krmit, sezerou i vlokove krmivo, ale jinak je spešl krmivo pro betty... pokud cches vic, tak na jednoho samce 2 samice...ale ne zas hejno samic a k poctu musis prizpusobit i akvarko.. respektive jeho velikost a samice by meli mit skrise, samec vuci nim bejva agresivni...(nekdy i naopak)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru