Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vhodné dno pro Ancistrusy

Chyba u prodejců bývá velmi častá a víte proč? Protože chovatel, který se třeba náhodou dostane k téhle práci - a teď mluvím z vlastní zkušenosti - z toho do půl roku nervově zkolabuje. Do většiny prodejen (hlavně Pet Center, ale i tam lze narazit na výjimky) se najímají lidi "z ulice". ení problém si informace nastudovat, ale musí se chtít, bohužel pokud na tom zaměstnavatel netrvá a nechce se... A pokud ten člověk má nějaké zkušenosti a není mu zcela lhostejný osud zvířete a dostává sodu od zaměstnavatele "Tak proč jste to panu XY neprodal?" - "Protože chtěl 4 neonky a k nim dvě závojnatky do 30l a to prostě nejde!" - "Ale mohl jste utržit XXX peněz!" - "Ale jak by to dopadlo?" - "Nezájem!" ... tak se na to samozřejmě vyprdne, protože to je věčný a marný boj.
Jinak, akva 80l se vyrábějí běžně, takže by neměl být problém ho získat, klidně i od sklenáře... a když se dobře zavede, dobře zařídí a dobře opečovává - říká někdo, kdo dnes při odkalování odtahal 160l vody (80l dovnitř, 80l ven... někdy ty ryby skoro nesnáším... :-D ) - je akvárium bezproblémová příjemná podívaná.
Mimochodem, třeba krupičku jsme nikdy neměli a to ani neproháním koupené ryby karanténou. Pravda, nakupujeme tak jednou za 3 - 5 let, když nám něco "konečně" vymře a jen u lidí, kterým můžu důvěřovat... ale když si prolistuju záznamy, úhynů na nemoci máme opravdu minimum. Není od věci, vést si evidenci informací - ze začátku možná trochu nuda, ale časem člověk zjistí, že je to fajn.
Přeju hodně štěstí a opravdu - i jak říkala Réza - to akva potřebuje komplet předělat a závojnatky potřebují svoje. Vraťte je, prodejte někomu jinému, do 80l nasázejte spoustu teplomilných živorodek a bude to nádhera.
Jinak velmi dobře zpracovaný a úhledný web s důvěryhodnými informacemi je www.rybicky.net - najdete tam informace k chovu všeho oploutveného, teploty, prostorové nároky, sociální nároky... a mně se tam zatím nepodařilo najít žádnou markantní chybu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny