Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agresivní neonka černá

Nám černuchy nikdy problém nedělaly, ale neonek je zapotřebí pořádné hejno, alespoň 10 ks. Když jsou jen dvě, můžou se cítit se ohrožené a může to způsobit agresivitu. Jsou to docela čilé rybky, potřebujou hodně plavat, tak si dělají bezpečný prostor. Divím se, že jdou po schubertkách a divím se, že se schubertky schovávají - jsou to docela odrzlé ryby. U nás si jedny druhých nevšímají, ale mají svá hejna. Plata červená - to bude asi pestrá, ty jsou do červena - tam je dobře mít jednoho samečka a víc samiček... a jestli kominíček je černá molly, tak platí totéž - jeden samec, aspoň 2 - 3 samice, ovšem u nás to s molly dopadlo tak, že dominantní samice uhonila ty slabší a teď má harém tří samečků.
Jinak molly i schubertky i platy docela vyrostou, je hezké mít je v kontrastu s malými neonkami, ale počty by měly být tak 10 neonek černých, 10 neonek klasických, 5 schubertek, 5 plat a 5 molly... a akvárium aspoň 100 litrů. V té 60 l by bylo fajn mít tak 5 schubertek, 5 molly a přes deset neonek.
Teď mě tak napadlo - jak dobře máte nastavené topení? V téhle zimě by se mohlo v akva "ochladit", pokud nemáte termostat a autoregulaci, a to by klidně mohlo způsobit změnu nálady v akva. Další věc je krmivo - neonky obecně preferují "masitější" stravu, schubertky a molly zase spíš zelené - máte víc druhů krmiva nebo nějaký univerzál? Odkalovala jste už nebo ještě ne?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny