Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malé aqárko??????

Dobrý den,
potřebuju poradit.Za prvé Viděla jsem taková malá aqárka jak se do nich dává ta bojovnice ale nebude tam sama trpět?A za druhé kdybych chtěla mít rybky v menším aguárku je lepří klasika nebo koule aby jim z toho plavání dokola ¨nehráblo.. Díky moc za rady:-):-):-)

Předmět Autor Datum
Děvče, děvče, děvče... Ujasněme si situaci - prudíš schválně nebo neúmyslně? Kolik tedy máš nebo nem…
Y Draig Goch na cest 03.02.2012 13:37
Y Draig Goch na cest
Právě proto že si to taky myslím jsem sem psala a děkuju za radu a chtěla jsem vědět jestli si to my… nový
Scink007 03.02.2012 14:09
Scink007
Hele scinku, nezlob se na mě, ale buď si z nás děláš srandu a hrozně se tim bavíš, nebo tvé intelige… nový
Réza 03.02.2012 17:24
Réza
jo asi jsem blbá ale ryby bych nemořila proto si to nekupuji protože aspoň trochu toho selskýho rozu… nový
Scink007 04.02.2012 14:12
Scink007
V tom případě tedy nevím, proč sem dáváš zbytečné otázky "potřebuju poradit...kdybych chtěla mít ryb… nový
Réza 04.02.2012 16:28
Réza
Tak díky a omluvám se:-):-):-) nový
Scink007 05.02.2012 17:17
Scink007
No pro hejno neonek těch 30l bude taky vězení. nový
Kraveta 07.02.2012 22:12
Kraveta
Rozhodně by se tam měly líp, než v kouli:-D poslední
Réza 07.02.2012 22:34
Réza

Děvče, děvče, děvče...
Ujasněme si situaci - prudíš schválně nebo neúmyslně? Kolik tedy máš nebo nemáš akvárií a co vlastně chováš, pokud něco?
Jinak - stačilo by trochu si počíst v místních dotazech a zjistila bys velice rychle, že když před akvaristou řekneš "bettárium" nebo "koule", má to stejný efekt jako zamávat něčím býkovi před nosem.
BETTÁRIA NEJSOU VHODNÁ PRO CHOV RYB, JSOU TO INSTATNÍ MUČÍRNY, KDE RYBA VYDRŽÍ NĚJAKOU CHVÍLI PŘI VELMI NEKVALITNĚ PROŽITÉM ŽIVOTĚ... jenže ryby neřvou, takže nezatěžují svědomí. Bojovnice potřebuje hlavně teplou vodu a topení zabere pěkný kousek z beztak mrňavé krychličky. Nemluvě o tom, že když se přidá filtr, je to v hajzlu úplně. Představ si, že bydlíš v místnosti o rozměrech záchoda a máš tam nacpané křeslo na spaní a nemůžeš ani vyvětrat. Fajné?
Nejmenší slušná velikost akvária pro jednu bojovnici je 30 litrů a to je akvárečko jak nic. A to je nejmenší, co vůbec stojí za to pořizovat. Vejde se do toho aspoň základní technika a jakžtakz pohodlně pár menších ryb, hejno gupek nebo neonek a třeba i ten beťák.
Další viz. www.rybicky.net - v sekci ryby lze snadno dohledat informace k chovu jednotlivých druhů a jsou velmi přesné.

Hele scinku, nezlob se na mě, ale buď si z nás děláš srandu a hrozně se tim bavíš, nebo tvé inteligenční možnosti nesahají příliš vysoko...fakt sorry, ale už nemůžu jinak. Pokud si pořídíš bettu do toho přiblblýho bettária, tak se s tebou klidně vsadim, že dýl, jak dva měsíce žít nebude. Betty potřebují dvě základní podmínky pro život: teplo a čisto (tedy krom nějakého inteligentního životního prostoru vyměřeného alespoň zdravým rozumem, tedy minimálně 20 litrů, ale lepší víc, což těmhle mučírnám na ryby dost chybí.) Chápu, že s nima třeba nemáš zkušenosti, proto bych byla velice ráda, kdybys pochopila, co se ti teď pokusím vysvětlit: Pokud vypustím a opomenu, že malý prostor, typu pětilitrové krychličky, nebo koule je týrání živého tvora, ač ryba není zrovna extra chytrá, tak se jí to logicky rozhodně líbit nebude a poznala bys to nejen na jejím schlíplém vzhledu, tak v těch tvých malých "aqárkách" se velice těžko udržují přirozené podmínky. Tím mám na mysli třeba udržení čistoty. Obecně platí, že čím menší akvárko, tím rychleji se ta voda zakalí, zkazí, zaroste řasou, ryby to hodně rychle zaneřáděj, kromě toho se v tom velice obstojně množí plíšně a bakterie, takže jsou bettária doslova rájem pro nemoce typu bakteriální rozklad, krupička atd atd. Další dost důležitou podmínkou pro bojovnice je teplá voda. Obecně tak 25 26°C. Do bettárka nenacpeš topeníčko, ani kdyby jses postavila na hlavu, takže při teplotě nějakých 20 stupňů rybu čekají nemoci viz víše, protože těm kromě bordelu také svědčí chladná voda. Jestli máš doma 98l akvárko, Kde máš topení a filtr, pak by bylo asi nejlepší, kdybys betťáka a třeba tři samičky šoupla tam. Uvidíš, že na něj bude mnohem lepší pohled, než na zkomírajícího chcípáčka v krychličce.
U ostatních rybiček platí totéž..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru