Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákal vody,řasy a okousané rostliny

Ahoj prosím o pár rad pro začátečníka.
V prosinci jsem založil akvárium vše jsem si nastudoval a postupoval dle instrukcí.
Filtraci mám JBL CristalProfi e901,osvětlení T5 2x39w (coral blue a white plant) svítím 14 hodin.
Přídavné vzduchování na dvouch místech, kořen nebarví a dno bez drceného vápence. Rostliny mám,Echinodorus bolivianus - šípatkovec bolivijský,Egeria najas - douška řečankovitá a Limnophila sessiliflora - bahnatka bezstopečná. 20neonek, 6skalárů, 6kančíku 2ancistrusy a nově jsem zakoupil 4rybyčky co požírají řasy. Od začátku chodím na radu do Akvaristiky v Bráníku jsou tam fakt moc milý,ale chtěl bych i jiný názory na mé problémy.

Největší problém mám ze zakalováním vody a okusováním kytek od Skalárů,hnědou řasu mi zdárně pomáhají likvidovat ty nové rybičky. Do včerejška jsem odkaloval jednou za 14dní a při větším znečištění dna a vody jednou za týden.
Naposled v úterý 8.2 když jsem zjistil že No2 je lehounce z normálu, následně jsem vyměnil polovinu vody a odjel do soboty na hory. Ryby jsem naschvál nechal o hladu abych se ujistil že zakalení není z přebytku potravy,osvětlení je na spínacích hodinách. V sobotu jsem se vrátil a zjistil že akvárium je asi nejvíc zakaleno od založení v Prosinci. Ryby v pořádku a i test No2 byl v pořádku. Ihned jsem odkalil půlku akvária, asi v devět večer, ale ráno když jsem přišel v osm k akváriu bylo znova zakalený. Voda je zakalená do zelena z plovoucíma malými pevnýma částečkami něčeho. Už začínám ztrácet trpělivost a proto prosím o každý nápad.
Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny