Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Danio rerio

Dobrý den,
mám dotaz týkající se těchto rybiček. V poslední době cca 3 měsíce, se tyto ryby odmítají třít. Ryby jsou chovány při 22°C, k vytření jsou přesunuty do chovného zařízení, kde je zajištěno postupné zvyšování teploty na 26°C. Obsah kyslíku cca 8,5mg/l, pH 7,6. Světelnost 12/12. Krmeny Tetramixem spolu s živou potravou, Daphnia magna a žížalicemi.
Dalším problémem je, že v jednom chovném zařízení mi začly rybky umírat. Projevuje se u nich začervenání ocasní ploutve, ale nikde jsem se nedozvěděla, co by to mohlo být.
Předem děkuji za jakoukoli radu, neboť mi momentálně stojí na tomhle má diplomová práce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Každopádně vysoký pH v třecí nádrži... Mělo by být max.tak 6,8... dania mívají sklony k párování a n…
Y Draig Goch 09.03.2012 11:01
Y Draig Goch
hejnová ryba, jako je danio, že by si to nerozdalo s každým, kdo se namane?:) jinak si nemyslím, že…
AnneMonica 09.03.2012 11:14
AnneMonica
Nám se ty čůzy prouhatý vždycky spárovaly a honily ostatní páry, eventuálně liché kusy. Při jejich t… nový
Y Draig Goch 09.03.2012 11:23
Y Draig Goch
gupka už není co bývala, degenerace dělá svý:) já dania pokaždý odlovil v hejnu do dvěstěpadesátky n… nový
AnneMonica 09.03.2012 14:48
AnneMonica
Naja, hejno je něco jinýho, to jsou potom prasárny... my, jak jsme je drželi ve směsovém akva, tak j… nový
Y Draig Goch 09.03.2012 15:40
Y Draig Goch
není to tak dávno, co mělo Vivárium v nabídce B. rerio jako odchyt z přírody...škoda, že sem si všim… nový
AnneMonica 09.03.2012 15:45
AnneMonica
No, tak to by mě bývalo přemluvilo... :-(:-D Na hejnečko odchytovek by se vždycky trochu vody někde… nový
Y Draig Goch 09.03.2012 17:10
Y Draig Goch
přéééésněěě:) nedávno sem si udělal radost odchytovejma M. sanctaefilomenae, B. conchonius a E. danr… nový
AnneMonica 09.03.2012 19:42
AnneMonica
Rybky jsou přesunuty vždy v poměru 1 samice na 2 samce nebo 2 samice na 3 samce. Ze začátku se vytír… poslední
Formilka 29.04.2012 20:37
Formilka

Každopádně vysoký pH v třecí nádrži... Mělo by být max.tak 6,8... dania mívají sklony k párování a někdy se odmítají třít s jiným, než stálým, partnerem. Kolik jich přelovujete do třecí nádrže?
Máte závojové nebo normální kousky?
Ad začervenání - při vyšším pH (nad 7,5) se často objevuje bakteriální rozpad ploutví. Další příznaky jsou, nebo jen to "začervenání" (vředy a fleky jsou obvykle poslední stadium)?
Můžu se taky optat na téma diplomky? :-)

hejnová ryba, jako je danio, že by si to nerozdalo s každým, kdo se namane?:)
jinak si nemyslím, že vysoký pH samo o sobě způsobuje danium problémy, spíš jde o to, že pokud filtr nepracuje jak má, tak je ve vodě vysoký obsah dusitanů, což dania vyloženě nemají rády, v kyselejší vodě by to problém IMHO nebyl, nebo ne až takovej, tohle je klasika, akvárko se nechá zabordelit, pak se vymění voda a vypere filtr, ovšem krmí se fest, takže ryby začnou kapat, na to se reaguje další výměnou vody a dalším praním filtru, dokud nechcípne i nejodolnější jedinec:)

Nám se ty čůzy prouhatý vždycky spárovaly a honily ostatní páry, eventuálně liché kusy. Při jejich torpédovém pohybu mě už začíná těšit, že konečně vyhýňajú a potřetí do nich nepudu... :-D Zlatý parmičky a tetry! :-D
Vyšší pH nesvědčí spíš přímo jikrám, nejde ani moc o ryby. Další věc je, že po vyprdnutí je nejlepší ctění rodičové hnedka odlovit...
Jinak - otázka je, když na něčem stojí diplomová práce, jak dlouho akva funguje, jak je zařízené a jak je o něj pečováno. Jestli rozhodnutí psát diplomku vyplynulo z dlouhodobého vlastnictví/provozování akvária nebo jestli bylo akvárium pořízené kvůli diplomce. V tom druhém případě by bývalo bylo asi lepší sáhnout po gupkách...

Naja, hejno je něco jinýho, to jsou potom prasárny... my, jak jsme je drželi ve směsovém akva, tak jich bylo obvykle tak 12 - 16 (na malý pyžama žádnej počet) a to stačilo, aby udělali párečky... mladý jsme nikdy neviděli, protože jsme se ani nesnažili a když už něco šlo, byl z toho kaviár...
Ona ani dania nejsou co bývala, poslední hejno, co jsme kupovali stálo za prd. A to jsme vybírali a vybírali... přitom ta první, kdysi před lety, to byla bomba, živé, rychlé, akční rybky, svištící po akvárku, že měl člověk strach, že se rozmáznou... :-D

Rybky jsou přesunuty vždy v poměru 1 samice na 2 samce nebo 2 samice na 3 samce. Ze začátku se vytíraly jako divé. Jsou to speciální vytírací nádrže, kde jikry propadávají na dno a rodiče se k nim nedostanou. Vždy tam je umístěnai nějaká rostliny k nabuzení tření. pH si koriguje přímo chovné zařízení samo, stejně jako ostatní parametry. Je to profesionální zařízení, které stálo ne zrovna malé peníze.
je to pro mě záhada, neboť ze začátku vše fungovala, jiker bylo požehnaně a teď ani jedna. Dokonce už přemýšlíme o odkupu oplozených jiker Danio rerio, tak kdy jste někdo o něčem věděl.
Zabývám se toxikologii, proto nemůžu ani změnit druh rybek. Ostatní ryby jsou poněkud trošku problematické (kapr, pstruh)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru