Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asi polyp nebo nevim

Ahoj, zdravím, měl bych dotaz. V akvárku mi něco začalo žít na skle, má to bílou barvu a je toho moc. Objevilo se to potom, co sem ze skla houbičkou umyl řasy a po 3-4. dnech mi vyrazilo tohle - viz přiložené foto. Je to foto z mikroskopu na 100x zvětšení, připadá mi to jako nějaký polyp. Může mi někdo poradit co s tím, akvárko mám teprve měsíc? Jestli to může být nebezpečné rybám a jestli to musím vyhubit a případně čím? Díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Jestli mas mikroskop, tak si to zvetsi a omrkni, jestli to neni treba prvok rodu Stentor. Na nic jin… nový
.JaBula. 31.05.2012 21:17
.JaBula.
no tak podle obrázků by to mohl být ten stentor, ale co s nim, škodí, neškodí, pomáhá? nový
Mirass 31.05.2012 22:38
Mirass
Nejsem mikrobiolog takže vím prd co to je,ale pokud máte akvárium teprve měsíc tak bych ještě chvíly… nový
sfox 01.06.2012 18:14
sfox
tak jsem opět pozoroval akvárko a zjistil jsem, že to roste skoro na všem, kameny, kořen, na kytkách… poslední
Mirass 03.06.2012 17:48
Mirass

Nejsem mikrobiolog takže vím prd co to je,ale pokud máte akvárium teprve měsíc tak bych ještě chvíly počkal než se upravý přirozený chemismus vody.Ještě můžete o 2či3 stupně zvýšit teplotu, na některé mikroorganismy to funguje.Śalom.

tak jsem opět pozoroval akvárko a zjistil jsem, že to roste skoro na všem, kameny, kořen, na kytkách kde nejsou řasy, ale rybám to zřejmě neškodí a některým snad i chutná :-), mám takovou tu základní směs - platy, mečovky, paví očka, molly, bojovnice, kardinálky a pár šneků. Vysazoval jsem i asi 20 krevetek, ale poslední jsem viděl asi po týdnu a pak už ne, doufám, že jsou jen schovaný a ne sežraný :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru