Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asi polyp nebo nevim

Ahoj, zdravím, měl bych dotaz. V akvárku mi něco začalo žít na skle, má to bílou barvu a je toho moc. Objevilo se to potom, co sem ze skla houbičkou umyl řasy a po 3-4. dnech mi vyrazilo tohle - viz přiložené foto. Je to foto z mikroskopu na 100x zvětšení, připadá mi to jako nějaký polyp. Může mi někdo poradit co s tím, akvárko mám teprve měsíc? Jestli to může být nebezpečné rybám a jestli to musím vyhubit a případně čím? Díky za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejsem mikrobiolog takže vím prd co to je,ale pokud máte akvárium teprve měsíc tak bych ještě chvíly… nový
sfox 01.06.2012 18:14
sfox
tak jsem opět pozoroval akvárko a zjistil jsem, že to roste skoro na všem, kameny, kořen, na kytkách… poslední
Mirass 03.06.2012 17:48
Mirass

Nejsem mikrobiolog takže vím prd co to je,ale pokud máte akvárium teprve měsíc tak bych ještě chvíly počkal než se upravý přirozený chemismus vody.Ještě můžete o 2či3 stupně zvýšit teplotu, na některé mikroorganismy to funguje.Śalom.

tak jsem opět pozoroval akvárko a zjistil jsem, že to roste skoro na všem, kameny, kořen, na kytkách kde nejsou řasy, ale rybám to zřejmě neškodí a některým snad i chutná :-), mám takovou tu základní směs - platy, mečovky, paví očka, molly, bojovnice, kardinálky a pár šneků. Vysazoval jsem i asi 20 krevetek, ale poslední jsem viděl asi po týdnu a pak už ne, doufám, že jsou jen schovaný a ne sežraný :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru