Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mečovky ztrácí barvu a nepohybují se jak dřív

Dobrý den
Dvě ze tří mečovek ztrácí barvu a nepohybují se jak dřív. Většinou leží u dna,jedna chvilku jako by lapala po dechu u hladiny.Mají na sobě slabý bílý povlak.Pustil jsem jim vzduchovací kámen,ráno pujdu koupit nějaké léčivo.Poradte prosím jaké.Mám jenom Esha Exit na krupičku.Včetl jsem,abych koupil Dajana FMC.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak tý u dna už nepomůže nic a bylo by vhodný jí vylovit. Pokud je to tubera, jako že mi to tak přip…
Réza 06.06.2012 18:53
Réza
Děkuji. Nedonesl jsem tam ze zverimexu nic.Akorát rostlinky a dva šneky od známé před deseti dnama,k…
tuta 06.06.2012 19:41
tuta
Já si nemůžu pomoct, že je to ta tubera:-/ Hnojenim to asi nebude, do akvárek se taky dává hnojivo p…
Réza 07.06.2012 00:05
Réza
Ach jo,tak pacienti již nejsou...Vyměnil jsem třetinu vody,odkalil,vyčistil filtr,osolil,vzduchuju.T…
tuta 07.06.2012 10:46
tuta
Jj, taky jsem u tý diskuze s řasama psala, že když v akvárku moc silně proudí voda, jak v pračce, za…
Réza 07.06.2012 16:58
Réza
Zkusím tam nacpat molitan,jak někdo radil,tím ten proud zmírním. Na ty šmejdy v těch obchodech necho…
tuta 07.06.2012 19:45
tuta
Jojo...jenže já pochybuju, že kdyby je někdo udal za týrání zvířat, že by s tim někdo cokoliv udělal…
Réza 07.06.2012 21:54
Réza
Uplynulo deset dní a ostatní ryby jsou v pořádku.Myslíte,že už je to dobrý nebo je ještě brzo na rad…
tuta 15.06.2012 12:51
tuta
Rostliny by to chtělo vychytat buď z nějakýho dobrýho obchodu, nebo od někoho, kdo je pěstuje...třeb…
Réza 15.06.2012 14:40
Réza
Já se přiznám,že jsem si tři mečovky,dvě samičky,jednoho samečka a jednu užasnou Black Molly včera k…
tuta 16.06.2012 16:23
tuta
Jako mečovka? Samice? Co mám vypozorováno, tak u těchhle větších živorodek jsou samice docela šéfky.… nový
Y Draig Goch 18.06.2012 09:54
Y Draig Goch
Už se zkamošily,zrovna se cpou.Takovej lupen by měly dostat jak často,třikrát týdně?...Akvárko má 40… nový
tuta 18.06.2012 17:34
tuta
Nojo, ono obecně platí čím menší akvárko, tím hůř se udržuje. Dominantní samice molly nám pěkně proh… nový
Y Draig Goch 18.06.2012 18:55
Y Draig Goch
Zdravím, ale musím reagovat. Zverimexy hlídá veterina, pokud někde shledáte špatný stav zvířat, jako… nový
Anubis 1 09.09.2012 17:13
Anubis 1
též se myto ted děje přinesla jsem syto šnekama navíc sté jeddné ryby vychází přes páteř bílé a olup… nový
mečovka každá jinak 26.06.2013 00:03
mečovka každá jinak
Všechny až na jednu mě pozdechaly.Koupil jsem jí další tři,aby nebyla sama.Opět všechy,až na jednu p… nový
tuta 26.06.2013 10:21
tuta
Můžu se zeptat, kdes je bral? Petkový jsou většinou solidní chcípáci... nový
Y Draig Goch 26.06.2013 10:32
Y Draig Goch
webpage.yhtml Black Molly vlastně taky zdechly všechny 4 co jsem bral. Neonky,ancitrusi,sumeček,par… nový
tuta 26.06.2013 10:43
tuta
Mně osobně přijde, že mečovky jsou docela hodně citlivý na vodu. Občas se nám stalo, že to vzalo (v… poslední
Y Draig Goch 26.06.2013 16:59
Y Draig Goch

Tak tý u dna už nepomůže nic a bylo by vhodný jí vylovit. Pokud je to tubera, jako že mi to tak připadá, tak nic nepomůže ani těm ostatním. Tyhle povlaky, deformace páteře a dušnost ale můžou způsobit i jiný věci, třeba nálevníci, bičíkovci atd. Přinesli jste si za poslední týden, dva nějaký nový ryby? Takhle totiž vypadá tubera zavlečená s rybama ze zverimexu. Kolik tam máte stupňů?

Děkuji.
Nedonesl jsem tam ze zverimexu nic.Akorát rostlinky a dva šneky od známé před deseti dnama,která má akvárko v pořádku,ted jsem jí volal,jestli se jí něco něděje,když to čtu.Mě napadla ptákovina.Začal jsem jim dávat listy salátu,špenátu.Nemohly tím,že to bylo nějak hnojený něco lapnout?Stupnu 26.

Já si nemůžu pomoct, že je to ta tubera:-/ Hnojenim to asi nebude, do akvárek se taky dává hnojivo pro rostliny. Teplota je zdá se v pořádku, voda mi přijde taky čistá...krmení asi taky v pohodě, když jim dáváte i salát atd...
Kromě tubery mě napadaj vnitří paraziti, třeba Pleistophora...to se léčit taky nedá, stejně jako tubera...
Takže můj názor je, že by se ty dvě nemocný ryby, nebo kolik jich tam je měly zlikvidovat, aby Vám nevychcípaly všechny, vyčistit akvárko, pro jistotu přisolit vodu, silně vzduchovat, krmit nejen sušenym, ale třeba i mraženýma patentkama atd...ale nepřekrmovat, aby se nekazila voda. Jde hlavně o to udržet imunitu ryb, aby pak líp odolávali všelijakejm nemocem...třeba ještě někdo poradí líp:-/

Ach jo,tak pacienti již nejsou...Vyměnil jsem třetinu vody,odkalil,vyčistil filtr,osolil,vzduchuju.Taky se mi zas rozlezla po rostlinkách zřejmě řasa,opět zhnědly.Dvě třetiny jsem jich vycházel.Řešeno zde- http://akva.poradna.net/q/view/3652-rostliny-cerna ji-hnednou
Vše bylo krásný,za týden vyrostly jak svina,za 10 dní zas povlak a k tomu ty ryby.Už fakt nevím co dělám špatně.Napadá mě,jestli nemám koupit jinej filtr než ten přepadovej.Přijde mi,že tam mám dost velkej proud.Zkoušel jsem ho vypnout a jak jsem ho pustil,tak mi připadlo,že se zvedl takový malý částečky ze dna a jak lícou po tom akvárku,že se zachytávají na rostlinách a ten bordel je napadne.:-/ .Ano,odkaluji.Dřív měla ta moja tenhle filtr v 80l akvárku a problémy nebyly.

Jj, taky jsem u tý diskuze s řasama psala, že když v akvárku moc silně proudí voda, jak v pračce, zachytává se na rostlinách bordel ze dna a to je doslova jako hnojivo pro řasy, takže by mohlo pomoc pořídit filt do menší nádrže. Co se týče nemocnejch ryb, tak sice většinou, ale ne vždy musí bejt chyba na straně člověka, že mu třeba vychcípá půlka akvárka. Třeba s tou tuberou se nedá nic dělat, tam platí pouze prevence, navíc je to silně nakažlivá záležitost. Živorodky kupovaný ze zverimexů na tohle trpěj často a někdy může takovej tuberák žít i docela dlouho. Jde o imunitu ryb a ve zverimexech se krměj stylem "aby nechcíply hlady" atd. Dneska jsem byla v Táboře v jednom pet-schopu a nestačila jsem koukat. Polovina živorodek křivejch, jak paragraf a ty prodavačky je lověj ještě schválně, aby se jich zbavily:-/ Už jsem měla i blbý poznámky okolo stavu zvířat (těžce zasvrabený potkani, žako, kterej si z depky téměř kompletně oškubal peří, vousatka téměř před smrtí atd.), a málem mě vynesli v zubech:-D Takže člověk, kterej to ještě nemá v oku, musí mít mnohdy docela štěstí, aby si koupil zdravý ryby, protože ne každej má možnost dávat každou přikoupenou do karantény, kromě toho na některý nemoce můžou dojíždět i docela dlouho, hlavně na ty vnitřní parazity.
Edit: Jo a ještě mě něco napadlo...často měňte vodu, živorodky trpěj na překyselení vody...výsledek je potom dost podobnej...slepený ploutve, blednutí atd. Pomoct může i jedlá soda.

Zkusím tam nacpat molitan,jak někdo radil,tím ten proud zmírním.
Na ty šmejdy v těch obchodech nechodí žádná kontrola nebo co?Vždyt prodávají"špatný zboží" blbě řečeno,pokud to nejde klasifikovat jako týrání zvířat.To je fakt v prdeli co se u nás děje.Místo jídla nám cpou náhražky,člověk,aby četl všechno co koupí.Spotřební věci vydrží dva roky a den,záruka splněna a ve zverimexech prodávají mutanty.Jdu raději na :beer:

Jojo...jenže já pochybuju, že kdyby je někdo udal za týrání zvířat, že by s tim někdo cokoliv udělal...kdo by se tim zabejval žejo:-/ Ale mám občas chuť tam ty zvířata alespoň nafotit a dát to třeba sem, aby si toho všimli lidi oboru znalí a třeba by se to nějak hnulo, ikdyž jsem asi dost naivní...někdy je mi z těch ztejranejch zvířat do breku.

Uplynulo deset dní a ostatní ryby jsou v pořádku.Myslíte,že už je to dobrý nebo je ještě brzo na radostné závěry?
Jinak ten menší proud v akvárku rostlinám prospívá,nejsou zatím obalý tou černotou.Dnes jsem byl v místní akaře na čučku a rostlinky co tam prodávají,byly z poloviny na vyhození,hnědý,uvadlý,hnus.Nechápu proč to tam mají,ty zdravě vypadající mezi nima akorát něco lapnou ne?

Rostliny by to chtělo vychytat buď z nějakýho dobrýho obchodu, nebo od někoho, kdo je pěstuje...třeba si je objednat na netu...na ifauně jsem viděla pěkný rostliny dokonce od lidí tady...to s těma polorozpadlejma hnědejma kytkama vídám dnes a denně:-D Navíc za naprosto šílený ceny...Oni tomu v tom zveráku prostě nerozumněj, stejně, jako nerozuměj většině zvířat, co tam maj.
Ryby můžou bejt ok, ale s přikupovánim novejch bych ještě počkala...

Jako mečovka? Samice? Co mám vypozorováno, tak u těchhle větších živorodek jsou samice docela šéfky. To akva je 54l, ne? Si dycky nemůžu vzpomenout... ta molly je singl nebo tam někoho svého druhu má?
Jinak, zamýšlím se nad tím přepadovým filtrem a přijde mi to docela na prd. Ze dna to bordel asi nevezme... možná by ještě pomohlo holt častějc odkalovat, menší kyblík.

Nojo, ono obecně platí čím menší akvárko, tím hůř se udržuje. Dominantní samice molly nám pěkně proháněla ostatní, asi usoudila, že je přerybněno... nakonec zůstala sama se třemi samci a pořád rodila a rodila...
Jestli máš menší odkalovací zvon, tak můžeš zkusit odkalovat co týden tak 10l maximálně a vrazit tam odstátou vodu s trochou Aquasafe, jen aby opravdu zmizel bordel ze substrátu.

Zdravím, ale musím reagovat. Zverimexy hlídá veterina, pokud někde shledáte špatný stav zvířat, jako popisujete víše bylo by nejlepší na danou prodejnu poslat kontrolu..není to težké..musí prozkoumat každou podanou stížnost. Také je nejelepší tyto zverimexy nepodporovat nákupem čehokoliv, když u nich nikdo nebude nakupovat skrachujou a ubude konkurence pro ty, kteří se snaží prodávaným zvířatům dát co nejlepší podmínky.

též se myto ted děje přinesla jsem syto šnekama navíc sté jeddné ryby vychází přes páteř bílé a olupují se jí šupiny dala jsem je zvlášt jedna my dnes uhynula stratila barvu další plave při dnu špatně dýchá

Mně osobně přijde, že mečovky jsou docela hodně citlivý na vodu. Občas se nám stalo, že to vzalo (v práci) hopem celý akvárium hned po dodání... a když zbylých pět šlo k nám domů, ejhle, přežily a žijí dodnes - cca 2 roky... takže klidně mohly být chycený už z prodeje. Není nad akvaristické burzy!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru