Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bojovnice

Zdravím,mám malý dotaz.

Delší dobu mám rozjeté akvárko s bojovnicí(1 samec), neonkami (15) a platami.Všechno šlape s nimi žádný problém a všem se tam snad líbí-usuzuji z toho, že již dlouho nebylo žadné úmrtí.

Nevím,co to mé rodiče napadlo,ale jednou se vrátili z města a dovezli mi další betu, samozřejmě samce.A teďka mi nastala otázka co s ním.Do společného akvárka jsem ho samozřejmě dát nemohla a tak skončil v kouli- vím, že je to nevhodné pro ryby,nemá tam ani topítko a vzduchování a ani filtr-proto každý den měním 1/3 vody(3 litry).
Zdá se mi však, že má slepené ploutvičky a já nevím co mu chybí.Když ho dovezli,vypadal v pořádku,ploutve měl ,,načechrané". Myslíte, že je to vodou,či je nemocný.Jinak vypadá uplně normálně.Teplotu vody se snažím udržovat na 25,ale jak čtete výše, vodu často měním a proto stále kolísá. Poraďte prosím co dělám špatně.

Děkuji za odpovědi...

Předmět Autor Datum
Nějakou chvíli v kouli vydrží, teď v létě i bez topítka, ale chce to se prostě rozmyslet, jestli bet…
Réza 17.08.2012 22:56
Réza
souhlasím ve všem s Rézou,akorád si myslím že měnit denně jednu třetinu vody je moc ,neustále se měn…
sfox 19.08.2012 01:16
sfox
Neni to ideál no...v kouli a obecně v malym akvárku se stabilní chemismus moc udržet nedá, navíc kdy…
Réza 20.08.2012 11:34
Réza
Asi bych se beťáka zbavil.. Jinako - 20L akvárko vyjde cca na 300,-, molitanový filtr na 70,- a s je…
Zarniwúp 20.08.2012 16:49
Zarniwúp
Souhlas, já chovám betty ve dvacítkách po třech kusech a je to v pohodě, část vody vyměním jednou tý…
Réza 20.08.2012 17:20
Réza
Výměna vody u bojovnice každý den je na závadu pokud nepřekrmuješ, beta je labyrintní ryba takže nen… poslední
dgj 26.08.2012 18:28
dgj

Nějakou chvíli v kouli vydrží, teď v létě i bez topítka, ale chce to se prostě rozmyslet, jestli betťáka vrátit (a myslim, že by skončil podobně...třeba v bettáriu:x:), nebo mu pořídit samostatný akvárko...nebo ho dát někomu, kdo by pro něj vhodný podmínky měl. Koule je na prd, s tim se nedá nic moc dělat a bude podle toho i vypadat...

Souhlas, já chovám betty ve dvacítkách po třech kusech a je to v pohodě, část vody vyměním jednou týdně a odkaluju jednou za 14 dní, ale myslim si, že dýl by to snesly v klidu, mě se jen nelíbí, že to pak dost zarůstá řasou, když to člověk nechá dýl bez údržby. Dřív, když jsem je ještě množila a měla jsem jich víc, tak jim stačilo odkalit i jednou za měsíc a byly ok. V přírodě žijou ve všelijakejch stojatejch tůňkách a rýžovejch políčkách a tam voda taky neni zrovna křišťálová. Co ale nesnesou, je nízká teplota...bez topítka, při nějakejch 22°C nikdy moc dlouho nevydržej a většinou pojdou na bakteriální rozklad, teď v létě jim ale netopim, maj tam klidně i 28°C, což je zhruba ideál. Ta pistia udržuje docela čistou vodu, mám jí po celý hladině a k bojovnicím je to i dost vhodná zelenina...

Výměna vody u bojovnice každý den je na závadu pokud nepřekrmuješ, beta je labyrintní ryba takže není nutné vzduchování (nadechuje se u hladiny). Problém s ploutvemi by mohl být projevem nemoci, kterou je třeba řešit co nejdříve. (hodiny hrají roli nikoliv dny)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru