Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paví očko - skoro bez ploutve

Asi před třemi dny jsem zjistila, že jednomu pavímu očku se natrhla ploutev. Plavalo celkem v pohodě, možná byla chyba, že jsem ho nechala dál s ostatníma rybkama v akvárku. Dnes jsem se podívala do akvárka a paví očko nikde. Hledala jsem ho asi půl hodiny a nakonec bylo pod mušlí, ještě živý, ale uplně bez ploutve zajímalo by mě, jestli není v akvárku třeba nějaká rybka, která s pavím očkem být nemůže. Máme v akvárku jednoho čichavce, neonky červený, parmičky mechové, parmičku čtyřpruhou, paví očka, cichlidky modré, neonky černé a dva ještě malý corydoras. Nevíte někdo, která z nich mu to mohla udělat? Nebo která z nich se k pavím očkům nehodí? Jinak akvárko ve kterém rybky chováme má 60 litrů, filtr, vzduchování i světlo. Děkuju, Míša.

Předmět Autor Datum
A jéééje...rybí polívka...:-/ Pokud máte v 60 litrech takovýhle množství ryb, včetně velice teritori…
Réza 19.08.2012 22:29
Réza
Dneska jsme si pořídili další akvárko - 80ti litrové. Mohla byste mi prosím poradit, které z těch ry…
Mišeel 20.08.2012 21:05
Mišeel
Takhle to nejde dělat, že nakoupíte fůru ryb a teprve potom zjišťujete, jestli se k sobě hoděj ve ch… poslední
Réza 20.08.2012 21:59
Réza

A jéééje...rybí polívka...:-/
Pokud máte v 60 litrech takovýhle množství ryb, včetně velice teritoriálních cichlidek, pro který je vhodný akvárko od 100l pro jeden pár, tak se nelze divit, že zafunguje Darwin v praxi;-) Ty tetrazony taky rády okusujou jiný ryby. Doporučuju nastudovat si, co konkrétní druhy potřebujou a podle toho se zařídit...

Takhle to nejde dělat, že nakoupíte fůru ryb a teprve potom zjišťujete, jestli se k sobě hoděj ve chvíli, kdy se začnou požírat, to jste si měli nejdřív zjistit, co která ryba potřebuje a teprve pak si je pořizovat, až budete mít vhodně zařízený akvárko. Je to nelogickej mišmaš ryb z několika kontinentů, který by se v přírodě nepotkaly ani náhodou a rozumět si taky nebudou.
Čichavec (ani neuvádíte druh) pochází dejme tomu z jižní Asie a měl by se chovat v akvárku od 100l a víc, tetrazony, které jsou taktéž z Asie, rády okusují (zvlášť pokud nejsou v početném hejnu) dlouhoploutvé rybičky - jako třeba paví očka...které pocházejí spolu s neonkama a pancéřníčkama z Amazonie, no a cichlidy jsou z Afriky...a každá tahle ryba potřebuje k životu jiný podmínky - čichavci a parmičky teplejší vodu, kdyžto neonky a pancéřníčci chladnější, o tom, jak má vypadat akvárko zařízený pro cichlidy ani nemluvim, předevšim velikost akvárka je trochu jinde, nehoděj se do společenskýho akvárka...jsou dost teritoriální...
"Okusovači" budou buď parmičky, nebo cichlidy...ty ale do jednoho akvárka nejdou. Těžko radit, když je všechno špatně, chtělo by to třetí 100 litrový akvárko;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru