Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Následný úhyn ryb po zakoupení Mřenky mramorové

Děkuji všem za náměty k zamyšlení, vším se pomalu prokousávám. Jak zdejším webem (diskuzí) tak rybičkami.net. Nicméně již teď je mi jasné, že pokud ryby porostou, větší akvárium mě nemine. Ale nevadí, s tím by neměl být problém, jak prostorový, tak finanční.

Současná skladba akvária je: 5 barbusů, 6 neonek, 2 tetry, 2 sumečci, 2 čichavci, 3 skaláry a již zmiňované 2 mřenky.

Barbusy, neonky, tetry a čichavci jsou velcí 2 - 3 centimetry, sumečci, skaláry i mřenky sou větší, ale pořád malé, cca 4 - 5 centimetrů.

Už teď je mi jasné, že jsme nezvolili úplně nejlepší kombinaci rybek, a máme jich hodně, ale pokud nebudou nějaké další problémy, nejspíše do ní už zasahovat nebudu.


Vodu měním každý týden, dno máme poměrně hustě osázeno kytkami (docela se rozrostly) a ryby vypadají spokojeně, neumírají, tak snad to byla opravdu jenom nějaká náhoda.

Ale ještě bych poprosil 2 rady...Viděl sem akvária jak se vzduchováním, které dělalo bubliny, tak i ty co bubliny nedělají... Vždy sem si myslel že bubliny tam být musí, aby ryby mohly dýchat, ne ??

A další, četl sem že by se rybám mělo krmivo časem měnit, protože stejné krmivo po čase přestávájí příjmat, je to tak ? My momentálně krmíme TetraMinem a zatím žádné problémy nepozoruji...

Děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny