Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Závojnatka - boule na boku

Zdrávím všechny a chtěla bych poprosit o radu,
ze dne na den se jedné mojí závojnatce udělala na tělíčku docela velká boulička - vypadá to jako tuková nebo, žeby nádor? Lze to nějak léčit? Jinak je rybička čilá baští a plave a evidentně ji to nevadí. Ostatní rybičky jsou v pořádku. Přikládám foto, ale moc mi ji nešlo vyfotit.

Předmět Autor Datum
To danio je hrbatý nebo zrovna zatáčelo? Mimochodem dania a závojnatky v jednom akváriu? To je docel…
Y Draig Goch 08.10.2012 10:01
Y Draig Goch
Ano danio zatačelo, v klidu nikdy nejsou. Nevím proč si to myslíš.... Jinak děkuji za radu ohledně z…
lucjana 08.10.2012 12:21
lucjana
Nic si z toho nedělej, lidi tady dělaj strašný chytráky a doma chovají, leda kulový!!! Nikdo neví v…
Jinoch 08.10.2012 13:53
Jinoch
Dania mají sklony k hrbatosti, docela často poslední dobou. .-) Království za pár zdravých kousků...…
Y Draig Goch 08.10.2012 14:20
Y Draig Goch
Ty jsi teda chytrák jen co je pravda, hlavně jestli si už rybu viděl jinde než na talíři!!!
Jinoch 08.10.2012 13:54
Jinoch
Jen jinde než na talíři, protože jsem vegetarián, jinochu. Jinak - mám doma 3 akvária, cca 20 let zk…
Y Draig Goch 08.10.2012 14:34
Y Draig Goch
Moc děkuji za rady :-). Já vím zavojnatky jsou vysoce geneticky upravení tvorové, ale mám je ráda vž…
lucjana 08.10.2012 18:27
lucjana
Taky jsme měli jednu závojnatku s nádorem. Když začala hubnout a zbylá závojnatka se jí pokoušela za… poslední
Y Draig Goch 09.10.2012 09:54
Y Draig Goch

To danio je hrbatý nebo zrovna zatáčelo?
Mimochodem dania a závojnatky v jednom akváriu? To je docela síla. Každá z těch ryb potřebuje úplně jiné podmínky k životu.
Co se týče bouličky, může to být tuková z překrmování, začínající problémy s měchýřem nebo vnitřnostmi, což se závojnatkám stává... pokud je v pořádku, zatím není co řešit. Spíš jen budoucnost akvária. Závojnatky, 2 ks, by samy pro sebe měly mít tak 100l akvárium. Samozřejmě, pokud se dožijí dospělosti a plné velikosti.

Nic si z toho nedělej, lidi tady dělaj strašný chytráky a doma chovají, leda kulový!!! Nikdo neví v jakém prostředí rybky chováš, tak do toho nemá, co kecat.
Jinak opravdu to vypadá na tukovou bulku - trpí na to často právě přešlechtěné závojnatky ( s krmením to nemá nic společného). pokud žere a nevadí ji to, tak ji nech.
Měj se Jinoch

Dania mají sklony k hrbatosti, docela často poslední dobou. .-) Království za pár zdravých kousků...
Jestli prospívají, budiž jim přáno. Akva super velké, díkybohu, že už lidi jsou sto se trochu "rozšoupnout".
Jinak, závojnatky mívají problémy, jako všechny šlechtěné ryby. Jeden z našich samců měl nádor, nechali jsme ho dokud to šlo a pak ho vyléčil doktor Kudla... obecně většinou čím kulatější tvar (tedy nepřirozenější), tím spíš se něco pokazí. Veterinář obvykle nemá smysl, bylo by to komplikované a stálo by to asi hříšně moc peněz (v podstatě si nedovedu představit operaci ryby, ačkoliv si pamatuji článek, že v londýnském akváriu u nějakého vzácného kousku operovali kýlu... která by to taky mohla být... ale finanční možnosti londýnského akva asi jsou někde jinde a chápu, že si to vetové chtěli zkusit...).
Přeju rybce hodně štěstí a vám hezký den.

Jen jinde než na talíři, protože jsem vegetarián, jinochu.
Jinak - mám doma 3 akvária, cca 20 let zkušeností, celkem 30 když budu počítat asistenci u chovu svého děda a otce, a to i v dobách, kdy jediný dostupný filtr byla molitanová houba a vrčící motorek a světla se dělala na koleni ...
Jedno z těch akvárií je speciál pro závoje, nejstarší kus má bezmála 20 cm a loučit se světem nehodlá. A ano, závoje mají sklony k různým problémům, protože jsou prostě přešlechtěné, rozežrané a většinou chované v nevyhovujících podmínkách.

Moc děkuji za rady :-). Já vím zavojnatky jsou vysoce geneticky upravení tvorové, ale mám je ráda vždy jsem se k nim vrátila. Akvaristiku dělám již 10 let, tak snad něco mál už jsem pochytila. Jinak vím, že Dania + Závojnatky nejsou ideální kombinace, ale k závojnatkám tam toho moc dát nejde a chtěla jsem jen jednu skupinku rybek. Teď si nevadí a žijou v souznění a je vidět, že pěkně prospívají.
Taky jsem začínala s malýma akva, ale s většími je míň starostí ;-) a jsou krásná.
Jinak přijde mi, že se boulička trochu zmenšila, trošku omezím krmení, krmím tak 3x denně v malých dávkách, ale vypadají, že by furt žraly. Krmím SERA vločky pro závojnatky, tak snad je to trochu kvalitní + mražené. Myslíte, že je překrmuji? Vypadají furt hladově:-)

Taky jsme měli jednu závojnatku s nádorem. Když začala hubnout a zbylá závojnatka se jí pokoušela zabít, vyřešili jsme to rychle. Tedy - já.
Přesně tak, pod 100 litrů je s tím fakt starostí. Máme 60l, ale to je jednodruhový s gupkama... a vždycky dočasně beťákem. :-)
Závoje jsou pořád hladový... Sera je moje oblíbené jídlo. Krmíme granulemi Sera Koi medium (ony jsou už trochu velké...), pak mají Tetra Pro Algae Crisps, Tetra Energy Sticks a živé/mražené. A semtam lístek špenátu, když vaříme, tak jim spařím... plus v létě mouchy, které někdo plácne a semtam mikrocvrčka, když mi kamarád nechá... nicméně, stejnou strašnou směs dostávají i ostatní akvária. Prostě strava musí být pestrá. Jo, taky máme takové ty kapsičky od Tetry s "flákotou" - http://www.spokojenypes.cz/krmiva-akvarijni-specia lni/tetra-natura-brine-shrimp-mix-80g?id=69381 - dobrý pro gupky, dobrý na krmení závojnatkám rovnou do huby, jinak to celkem prasí vodu. :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru