Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Závojnatka - boule na boku

Zdrávím všechny a chtěla bych poprosit o radu,
ze dne na den se jedné mojí závojnatce udělala na tělíčku docela velká boulička - vypadá to jako tuková nebo, žeby nádor? Lze to nějak léčit? Jinak je rybička čilá baští a plave a evidentně ji to nevadí. Ostatní rybičky jsou v pořádku. Přikládám foto, ale moc mi ji nešlo vyfotit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To danio je hrbatý nebo zrovna zatáčelo? Mimochodem dania a závojnatky v jednom akváriu? To je docel…
Y Draig Goch 08.10.2012 10:01
Y Draig Goch
Ty jsi teda chytrák jen co je pravda, hlavně jestli si už rybu viděl jinde než na talíři!!!
Jinoch 08.10.2012 13:54
Jinoch
Jen jinde než na talíři, protože jsem vegetarián, jinochu. Jinak - mám doma 3 akvária, cca 20 let zk…
Y Draig Goch 08.10.2012 14:34
Y Draig Goch
Moc děkuji za rady :-). Já vím zavojnatky jsou vysoce geneticky upravení tvorové, ale mám je ráda vž…
lucjana 08.10.2012 18:27
lucjana
Taky jsme měli jednu závojnatku s nádorem. Když začala hubnout a zbylá závojnatka se jí pokoušela za… poslední
Y Draig Goch 09.10.2012 09:54
Y Draig Goch

To danio je hrbatý nebo zrovna zatáčelo?
Mimochodem dania a závojnatky v jednom akváriu? To je docela síla. Každá z těch ryb potřebuje úplně jiné podmínky k životu.
Co se týče bouličky, může to být tuková z překrmování, začínající problémy s měchýřem nebo vnitřnostmi, což se závojnatkám stává... pokud je v pořádku, zatím není co řešit. Spíš jen budoucnost akvária. Závojnatky, 2 ks, by samy pro sebe měly mít tak 100l akvárium. Samozřejmě, pokud se dožijí dospělosti a plné velikosti.

Jen jinde než na talíři, protože jsem vegetarián, jinochu.
Jinak - mám doma 3 akvária, cca 20 let zkušeností, celkem 30 když budu počítat asistenci u chovu svého děda a otce, a to i v dobách, kdy jediný dostupný filtr byla molitanová houba a vrčící motorek a světla se dělala na koleni ...
Jedno z těch akvárií je speciál pro závoje, nejstarší kus má bezmála 20 cm a loučit se světem nehodlá. A ano, závoje mají sklony k různým problémům, protože jsou prostě přešlechtěné, rozežrané a většinou chované v nevyhovujících podmínkách.

Moc děkuji za rady :-). Já vím zavojnatky jsou vysoce geneticky upravení tvorové, ale mám je ráda vždy jsem se k nim vrátila. Akvaristiku dělám již 10 let, tak snad něco mál už jsem pochytila. Jinak vím, že Dania + Závojnatky nejsou ideální kombinace, ale k závojnatkám tam toho moc dát nejde a chtěla jsem jen jednu skupinku rybek. Teď si nevadí a žijou v souznění a je vidět, že pěkně prospívají.
Taky jsem začínala s malýma akva, ale s většími je míň starostí ;-) a jsou krásná.
Jinak přijde mi, že se boulička trochu zmenšila, trošku omezím krmení, krmím tak 3x denně v malých dávkách, ale vypadají, že by furt žraly. Krmím SERA vločky pro závojnatky, tak snad je to trochu kvalitní + mražené. Myslíte, že je překrmuji? Vypadají furt hladově:-)

Taky jsme měli jednu závojnatku s nádorem. Když začala hubnout a zbylá závojnatka se jí pokoušela zabít, vyřešili jsme to rychle. Tedy - já.
Přesně tak, pod 100 litrů je s tím fakt starostí. Máme 60l, ale to je jednodruhový s gupkama... a vždycky dočasně beťákem. :-)
Závoje jsou pořád hladový... Sera je moje oblíbené jídlo. Krmíme granulemi Sera Koi medium (ony jsou už trochu velké...), pak mají Tetra Pro Algae Crisps, Tetra Energy Sticks a živé/mražené. A semtam lístek špenátu, když vaříme, tak jim spařím... plus v létě mouchy, které někdo plácne a semtam mikrocvrčka, když mi kamarád nechá... nicméně, stejnou strašnou směs dostávají i ostatní akvária. Prostě strava musí být pestrá. Jo, taky máme takové ty kapsičky od Tetry s "flákotou" - http://www.spokojenypes.cz/krmiva-akvarijni-specia lni/tetra-natura-brine-shrimp-mix-80g?id=69381 - dobrý pro gupky, dobrý na krmení závojnatkám rovnou do huby, jinak to celkem prasí vodu. :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru