Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Beta bojovnice

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, naší beta bojovnici se na ploutvě udělal žlutý flek, můžete mi poradit, čím je to způsobeno, nebo co to vůbec je.
Děkuji Ivona

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Našel sem velmi praktický trojitý Betta tank, lze jej rozdelit na 3 sektory a odstranitelné prepážky…
betta 27.11.2012 20:02
betta
PŘÍŠERNÝ!!! Přečtěte si laskavě něco o chovu bojovnic, než je strčíte do týhle mučírny!]:( Mám na ty…
Réza 27.11.2012 20:24
Réza
Vždyť oni je nepotřebují ty inteligentko. nový
MAdam chytrá 14.03.2014 21:44
MAdam chytrá
Reagujete konkrétně na co Madam chytrá? nový
Réza 15.03.2014 02:17
Réza
V tomhle vlákně z roku 2012 reagujete konkrétně na co Madam chytrá? poslední
Réza 15.03.2014 02:18
Réza
To je prostě děs a navíc pekelně předraženej děs. Blbost, blbost, blbost. Pro srovnání - akvárium 10…
Y Draig Goch 28.11.2012 10:14
Y Draig Goch
Pro srovnání - akvárium 10x větší a jen o 200 Kč dražší, s topením, filtrací, osvětlením a krytem, b…
xyx 21.10.2013 22:20
xyx
Co jsi si zjistila, je věc jedna...co jsi zjistila z vlastních zkušeností, je věc druhá. Spousta lid…
Réza 21.10.2013 22:32
Réza
jj "Betta nepotřebuje topení ani filtraci,a ani prostor....v tomhle 3 litrovým bettáriu se bude mít…
viper 29.12.2013 01:04
viper
my máme beta ryba v betáriu a žije nám už 3 roky !!! Fakt nekecám. Jenže teď už vypadá, že umírá a n… nový
meg 08.03.2014 10:25
meg

PŘÍŠERNÝ!!! Přečtěte si laskavě něco o chovu bojovnic, než je strčíte do týhle mučírny!]:( Mám na tyhle "bettária" a podobný zhovadilosti už úplnou alergii...v tomhle se bojovnice chovat nedaj...nebo rozhodně ne dýl, než pár měsíců, než chcípne kvůli nevhodným podmínkám... Řekněte mi, jak tam chcete nacpat filtr a topení???

To je prostě děs a navíc pekelně předraženej děs. Blbost, blbost, blbost.
Pro srovnání - akvárium 10x větší a jen o 200 Kč dražší, s topením, filtrací, osvětlením a krytem, bez čehož se u betty neobejdete.
Prosím: http://www.akvaplzen.cz/detail-4070-akvarium-set-d iversa-startup-40-25l-cerne - a to je jen hned to první, které na mě vyskočilo.
Ta příšerná barevná ohavnost je moc malá, nedá se do ní dát topení (podívejte se prosím, kde betty žijí a pak si zjistěte místní teplotní průměry) a filtrace. Ale hlavně, že se dá rozdělit! Proboha proč? Na tři pidinádržky, každou o objemu méně, než jeden litr? Chtěl byste celý život strávit ve vězeňské cele o rozměrech asi tak 1x1 metr, ovšem se zbytečnou výškou 2,5 metru?
Beťáka máme v 60l akváriu s hejnem gupek. Místa tam má dost, může si občas zamachrovat před výraznějšími samci a neustálý přísun živé potravy. Vypadá už třetím rokem celkem spokojeně.

Pro srovnání - akvárium 10x větší a jen o 200 Kč dražší, s topením, filtrací, osvětlením a krytem, bez čehož se u betty neobejdete. Nechci nic říkat ale sama sem si zjistila u chovatelky a provozovatelky akvaristiky co a jak když chci chovat bettu a říkala že filtr nepotřebuju

Co jsi si zjistila, je věc jedna...co jsi zjistila z vlastních zkušeností, je věc druhá. Spousta lidí člověku řekne to, co chtějí slyšet, aby prodali. Bez filtrace je dle mého názoru nemožné DLOUHODOBĚ udržel bettu například bez bakteriálního rozpadu ploutví. K úspěšnému chovu bojovnic jsou zapotřebí dvě základní věci - teplá a čistá voda...což logicky značí, že by akvárium mělo být vybaveno tepítkem a filtrací. Nepleťte si filtr a vzduchování, to betty skutečně nepotřebují, filtr ale ano.

jj "Betta nepotřebuje topení ani filtraci,a ani prostor....v tomhle 3 litrovým bettáriu se bude mít skvěle" aneb. tisíckrát řečená lež stává se pravdou....nechápu ty "prodavače" co jsou schopný to lidem nakukat....je fakt,že se moc nedivím lidem,že tomu uvěří...vždyt se to vyrábí specielně pro Betty!!!! Hold výrobci vyrábějí to co vyhovuje zákazníkům,a hlavně samotným výrobcům,a ne to co vyhovuje rybám,co v těhle mučírnách mají žít :-(

my máme beta ryba v betáriu a žije nám už 3 roky !!! Fakt nekecám. Jenže teď už vypadá, že umírá a nevím jak to udělat aby se netrápila. Dnes ráno jsem ji našla ve stavu, že jsem si myslela že je mrtvá. No a není ... Má už vypouklý oči, šedou hlavu, zbytek těla krásně barevnou jak dříve... Co s ní dělat ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru