Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stagnace Rostlin

Už dlouhou dobu mi stagnují rostliny, Hygrophila Difformis, která byla rozrostlá po celém akváriu je už teď ve fázi, kdy zbyl jeden 10-ti centimetrový stonek s pár listy a ruduchou. Sagittaria Subulata neroste a pomalu odumírá. Před měsícem zasazená (v přední části akvária) Vlasineria Rubra "Serpanta" odhodila pár odnoží, ale listy hnědnou a lámou se. Hygrophila Siamensis, také zasazená před měsícem sice roste, ale listy jsou nažloutlé. Už několikrát jsem tady psal o tom samém, ale pořád mi nikod neposkytl žádnou komplexní radu, v čem je vlastně problém.
Objem 54l. Filtrace přes Biomolitan a Zeolit(přidán do filtrace cca před měsícem). Teplotu udržuji okolo 26C. Osvetlění 1x Aqua Glo 15 W + 1x Osram Lumilux 15W (přes dca roky stará zářivka).
Zarybnění 5x neonka, 4x paví očko, 3x pancéřníček, 1x Anistrus, 1x Bojovnice samec.
Přihnojovat jsem zkusil 2x pomocí Dajana ProFlor. Odkaluji 2x za měsíc + výměna skoro poloviny vody za novou vodovodní (neodstátou).
Bylo mi doporučeno tabletové hnojivo do dna, ale bojím se, že tím rostliny přehnojím a ještě víc pomůžu řasám. Na internetu se hodně spekuluje o hnojivu PMDD a kuličkách Bivoj. Dále se často doporučuje Akvaregulátor na úpravu vody.
PROSÍM O RADU. Nechci se do ničeho pouštět,aby to nedopadlo ještě hůř. Už jsem do nových rostlin investoval opravdu hodně peněz a to nemluvím o přestavbě krytu na 2x15W.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Není to dlouho a zase tady píšu ohledně tohot problému. Chřadly, hnědly listy A i když se rozrůstaly… poslední
ngomichal 06.01.2013 22:29
ngomichal

Není to dlouho a zase tady píšu ohledně tohot problému.
Chřadly, hnědly listy A i když se rozrůstaly (hlavně valisneria), hned byly nové přírustky hnědé. Před více než dvěma týdny jsem ke kořenům přidal hnojivo bivoj. U valisnerie to trochu pomohlo, už tolik nehnědne. Ale sagittaria subulata prostě neroste. Mechová koule (lehce roztržená) zarůstá hnědou řasou. Listy ostatních rostlin jsou po okrajích pokryté ruduchou a Hygrophila Siamensis má navíc dírkované špičky listů.
Krom hnojiva jste mi doporučily ke kořenům přidat rezavý hřebík, ale někde jsem četl, že vysrážené kovy mohou mít špatný vliv na žábra ryb.
Doplňující info stejné - Teplota cca 26 C. Filtr čeří hladinu. Osvětlení 2x15W + reflektory. 1 zářivka nová, druhá půl roku používaná.
K dotazu jsem přidál i aktuální fotky stavu rostlin.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru