Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betta samec+ Betta samice+ Black molly+ šnek akvarijní+ párek pavích oček+ 3 raci mramoroví spolu?

Raky vyškrtněte hned. Jednak bude likvidovat ryby, šneky, i rostliny, ale potřebuje také nižší teplotu vody - ideálně akvárium bez topítka, což je ale zase neslučitelné s bettami. Nevím, co se myslí pod pojmem "šnek akvarijní", někteří poměrně obstojně žerou rostliny. Paví očka k bettám dát můžete, ale někdy se může stát, že výrazné ploutve samečků provokují samce betty a ten je pak oštipuje. Také pak nepočítejte s tím, že budete mít od živorodek v akváriu "mimina", betty je prakticky vždy sežerou, úkryty neúkryty.
Zkuste uvažovat tak, že akvárium je takový malý biotop a je nejlepší...a i logické...přizpůsobit ho jeho obyvatelům tak, aby jim co nejvíce vyhovoval (VŠEM). Úplně nejlepší ze všeho je mít v jednom akvárium ryby/rostliny/šneky atd. pouze z toho biotopu (nebo alespoň přibližně), ve kterém žijí i v přírodě. Bojovnice pestrá žije v jihovýchodní Asii, black molly a paví očka ve střední a jižní Americe, Rak mramorový v USA - a každý tenhle živočich vyžaduje rozdílné podmínky, jak na teplotu, krmení, vodu - zkrátka biotop celkově, tak se samozřejmě mnohdy dohromady vůbec nesnesou. Stačí zapojit hlavu, otevřít pár knížek, nebo alespoň google a nevymejšlet nesmyslné splácaniny...vím, že tenhle akvarijní mišmaš ve stylu "celá zeměkoule" je běžná, nicméně jde spíš o metodu "pokus omyl", což zbytečně odnáší osazenstvo akvárií...
Ps.: Na hrad se z vysoka vyprdněte, je to kýč, jak bič! :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny