Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betta samec+ Betta samice+ Black molly+ šnek akvarijní+ párek pavích oček+ 3 raci mramoroví spolu?

Mohou spolu být Betta samec+ Betta samice+ Black molly+ párek pavích oček+ 3 raci mramoroví? V 125 l akváriu s ukrýtem a rostlinkami? Zatím tam mám jen Betta samec+ Betta samice+ Black molly a vycházejí v pohodě, můžu tam teda přidat šnek akvarijní+ párek pavích oček+ 3 raci mramoroví? Co se stane? Jak moc je pravděpodobné, že mi raci sežerou limnophila sessiliflora, která je v písku. Písek je po celém akváriu, pouze tři menší kameny a úkryt HRAD, je to vhodné? Děkuji za všechny rozumné odpovědi.

Předmět Autor Datum
k těm pavím očkům ... mě se stávalo že mi beťák napadal samce pavích oček protože si je zřejmě pletl… nový
Zimmer 16.06.2013 22:07
Zimmer
Jo... a ještě k těm pavím očkům - PÁREK? Snad samce a aspoň pět samic, proboha! Pár moc dlouho nevyd… nový
Y Draig Goch 17.06.2013 17:58
Y Draig Goch
Raky vyškrtněte hned. Jednak bude likvidovat ryby, šneky, i rostliny, ale potřebuje také nižší teplo… nový
Réza 16.06.2013 22:09
Réza
Tak u mňa žili pri "rakovi mramorovom" (Procambarus fallax) bez problémov endlerky, ale zase rastlin… nový
perenquen 17.06.2013 13:18
perenquen
Tak jsem je tam dal vsechny dohromady nový
Bettybojovnicepestra 18.06.2013 10:06
Bettybojovnicepestra
A co čekáš? Že tě někdo pochválí? Čet jsi vůbec, co ti tu všichni psali? :i: Doufám, že se tu za chv… nový
Réza 18.06.2013 21:32
Réza
Taky nedoporučuji k rybkám raky - raci jsou prostě rybožraví. A co se týče Bettek a Pavích oček, co… nový
Masoun 28.03.2014 15:37
Masoun
Chov s rybami je možný.Kdo tvrdí něco jiného tak ať si něco o nich předem přečte než začne radit nes… nový
Nerodia 28.03.2014 18:23
Nerodia
Ano, ale jen pokud mají sloužit jako potrava, nebo minimálně mají stejné nároky na teplotu vody... c… nový
Píďa 06.04.2014 21:09
Píďa
125 l akvárko je dost velký, aby si všichni dali pokoj ... hlavně musíš raky krmit a nesmí hladovět… poslední
zviratka 10.04.2014 12:58
zviratka

k těm pavím očkům ... mě se stávalo že mi beťák napadal samce pavích oček protože si je zřejmě pletl s mladými jedinci. Pak už jsem je spolu raději nikdy nechoval v jednom akváriu :))
Co se týká raků ... tím si nejsem tak úplně jist ... nemám vlastní zkušenost, ale vzhledem k tomu že ten rak je všežravec a Betta čas od času odpočívá u dna, nemáš strach že si ji nastříhá jako véču ?

Jo... a ještě k těm pavím očkům - PÁREK? Snad samce a aspoň pět samic, proboha! Pár moc dlouho nevydrží, leda budete furt und furt dokupovat nový samice.
A u dna s oblibou taky odpočívají samice pavích oček (aspoň ty naše)...
Beťáka máme u pavích ok celkem pořád a kromě toho, že brzdí případnou populační explozi + likviduje šneky už v zárodku, semtam na sebe s hochy zamachruje, semtam se objeví gupák s počochněným ocáskem, ale není to nikdy tak markantní, aby to stálo za řeč - když tam beťák krátkodobě nebyl, gupáci taky semtam měli posekané ocasy...

Raky vyškrtněte hned. Jednak bude likvidovat ryby, šneky, i rostliny, ale potřebuje také nižší teplotu vody - ideálně akvárium bez topítka, což je ale zase neslučitelné s bettami. Nevím, co se myslí pod pojmem "šnek akvarijní", někteří poměrně obstojně žerou rostliny. Paví očka k bettám dát můžete, ale někdy se může stát, že výrazné ploutve samečků provokují samce betty a ten je pak oštipuje. Také pak nepočítejte s tím, že budete mít od živorodek v akváriu "mimina", betty je prakticky vždy sežerou, úkryty neúkryty.
Zkuste uvažovat tak, že akvárium je takový malý biotop a je nejlepší...a i logické...přizpůsobit ho jeho obyvatelům tak, aby jim co nejvíce vyhovoval (VŠEM). Úplně nejlepší ze všeho je mít v jednom akvárium ryby/rostliny/šneky atd. pouze z toho biotopu (nebo alespoň přibližně), ve kterém žijí i v přírodě. Bojovnice pestrá žije v jihovýchodní Asii, black molly a paví očka ve střední a jižní Americe, Rak mramorový v USA - a každý tenhle živočich vyžaduje rozdílné podmínky, jak na teplotu, krmení, vodu - zkrátka biotop celkově, tak se samozřejmě mnohdy dohromady vůbec nesnesou. Stačí zapojit hlavu, otevřít pár knížek, nebo alespoň google a nevymejšlet nesmyslné splácaniny...vím, že tenhle akvarijní mišmaš ve stylu "celá zeměkoule" je běžná, nicméně jde spíš o metodu "pokus omyl", což zbytečně odnáší osazenstvo akvárií...
Ps.: Na hrad se z vysoka vyprdněte, je to kýč, jak bič! :-D

Taky nedoporučuji k rybkám raky - raci jsou prostě rybožraví. A co se týče Bettek a Pavích oček, co vím, tak to nedoporučuje nikdo. Betta-samec považuje Paví očka za konkurenci a vzhledem k tomu, že je beťák větší, silnější a agresivnější, tak je výsledek každého takového střetu více než jasný. Mám v akvárku 1x Betta samce, 2x Betta samice, několik Black Molly, několik Plat skvrnitých, čtyři Tetry "fantom" a několik Krunýřovců (k tomu pár mírumilovných šneků Neritina). V akvárku panuje naprostá pohoda. Občas se jen ze sportu proženou Betty navzájem, očas vyprovokují samy Black Molly (anebo i Platy) hru na honěnou s bojovnicemi, ale je to jen nenásilné machrování, které končí vždy tím, že se ten slabší uklidí do úkrytu v rostlinách. A co se týče rostlin, největší paseku dělají Krunýřovci - žerou i kytky s tvrdými listy, které by jim (prý, podle všech atlasů) chutnat vůbec neměly.

125 l akvárko je dost velký, aby si všichni dali pokoj ... hlavně musíš raky krmit a nesmí hladovět ... jinak si začnou hledat potravu jinde :/ a to by nebylo pro ostatní obyvatele dobré .... mam raka normálně s pavími očky a když má plný pupek, tak si jich nevšímá :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru